Krigsguden #321

Outlook-k5xph1yl

Det er demotid i Krigsgudens klumme, hvor Denver-dødsmetallerne Black Curse og deres debutbånd får nogle venlige ord med på vejen.

Kunstner
Titel
Endless Wound

En af de bedste bands, der besøgte Kill-Town Death Fest i september, var Denver-bandet Black Curse, hvis eneste udgivne nummer befandt sig på netop Kill-Town Death Fest-kassettebåndet, som blev solgt under festivalen. Intet andet materiale var på det tidspunkt ude andre steder, inklusive internettet. Endvidere var koncerten i Pumpehuset deres debut, og den var en af de bedste, jeg så til den legendariske københavnske dødsmetalfestival. Eksklusivt og trve kvlt, som man siger.

Black Curse består af medlemmer fra Blood Incantation, Sepulchral Voice, Nekrofilth, Abysmal Dimensions og Primitive Man. Stilen på båndets tre numre, 'Charnal Rift', 'Seared Eyes' og 'Endless Wound', er en slags blackened death metal. Brutalt, dyrisk, eksplosivt, og vokalen er dejligt sovset ind beskidt delay. Det sidste fik mig til at tænke på københavnske Discipels fremragende supportkoncert til Goat Semen i Underwerket i sidste måned og specielt Morten Damsgaards vokal.

Musikalsk er vi ude noget Sadistic Intent-nedtunet dødshærg møder Autopsy-riffs samt Pissgrave-blastbeats og -vanvidsskrig. Jeg er svært tilfreds, sådan skal death metal lyde. Og demolyden fra Black Curse klæder de tre skæringer perfekt. Det er helt utroligt, at der kommer så mange sublime bands fra Denvers undergrundsscene, og vi kan i København føle os absurd heldige over at have oplevet så mange i de seneste år (Blood Incantation, Sepulchral Voice, Abysmal Dimensions og nu også Black Curse) takket være Killtown Booking. Hvis nogen synes, at Blood Incantations nye album, 'Hidden History of the Human Race', er alt for progget, prætentiøst og overvurderet – det gør jeg bestemt ikke – så kast jer da i stedet over 'Endless Wound' for den lidt mere bestialske Denver dødsdosis.

Årets demo? Absolut!