Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #339

Populær
Updated
undergang

Krigsguden anmelder nye bestialske albums med Undergang og Körgull the Exterminator.

Kunstner
Titel
Aldrig i livet
Dato
07-12-2020

Så er det nye Undergang-album endelig på banen. Efter 5 studiealbum, 5-6 USA-turnéer, utallige koncerter herhjemme (senest i fredags i Pumpehuset), Extremely Rotten-festivaler, 2019's bedste danske nummer ('Ufrivillig donation af vitale organer') samt en ultra grum og blodig musikvideo i år, 'Menneskeæder', viser Undergang endnu engang hvor skabet skal stå i dansk dødsmetal. Begge de nævnte numre er iøvrigt indkluderet på 'Aldrig i livet' samt otte gustne andre.

Er 'Aldrig i livet' så årets bedste danske albumudgivelse? SÅ ABSOLUT! Det er lidt en fortsættelse af takterne fra 'Misantropologi' (2017) med lidt flere soloer end tidligere fra Mads Haarløv (Iniquity), som joinede bandet på den plade. Undergang er stadig tunge og pilrådne som et gammelt slidt Gru-blad fundet på et Tjernobyl-personaletoilet – med totaldræbende riffs og smadrende trommer, der ligger et lunt og sygdomsramt sted mellem Bolt Thrower og Autopsy. Ja, vi taler stadig pornolækkert old school-dødsmetal.

David Torturdød growler stadig ligeså ondt som Antti Boman fra Demilich og disker igen op med syge, morbide og humoristiske tekster i nye favoritter som 'Spontan bakteriel selvantændelse', 'Usømmelig omgang med lig' og 'Indtørret lig'. 'Aldrig i livet' er den absolut bedste julegave du kan ønske dig, eller køb den selv før! Undergang er muligvis også det eneste band, som alene kan stoppe Covid-19-pesten med disse 10 virusbefængte soniske overgreb. En benhård vaccine undertegnede stoler på.

korgull

Körgull the Exterminator - Sharpen Your Spikes (Xtrem Music)

Spanske Körgull the Exterminator, opkaldt efter et gammelt Voivod-nummer, blev dannet i 2004 og 'Sharpen Your Spikes' er deres 5. album. Et af 2020's ubestridt bedste metaludgivelser.

Nej, bandet lyder ikke helt som Voivod, hverken canadiernes tidlige eller senere periode. Körgull the Exterminator spiller derimod så overbevisende black/thrash metal, at jeg sjældent har hørt noget lignende og pladen er fuldt på højde med andre favoritudgivelser i genren i år som Hellrippers 'The Affair of the Poisons', Slaughter Messiahs 'Cursed to the Pyre' og '666 Goats Carry My Chariot' fra Bütcher. Körgull The Exterminator er bare en del ondere.

Jeg kan se, at guitaristen Mark Wild også er i Insulters, et magisk spansk d-beat/crust/thrash band, og bassisten Javi Bastard spiller guitar på Teitanbloods sidste episke warmetal lussing 'The Baneful Choir' 2019, som er blevet grovhyldet i min klumme før.

'Sharpen Your Spikes' ligger i mine ører et bestialsk sted mellem Bathory, Sodom og Nifelheim tilsat lidt af Voivods canadiske thrash-kollegaer i Razor. Men jeg synes også, at bandet tilfører deres eget spin på genren med noget ufatteligt genialt guitarhærg, som giver deres lyd et meget unik og originalt udtryk. Blastbeat-krænkerangrebet 'Firing Squad' minder mig en del om Marduk, mens andre skæringer hiver i en andre men ligeså altdræbende sonisk retninger. Perfekt udvikling fra det forrige album 'Reborn from the Ashes' (2015)

Et moderne mesterværk af sortmetallisk thrash metal. Jeg håber så, at bandet måske kigger forbi næste års Metal Magic i Fredericia, gerne sammen med Hellripper, Slaughter Messiah og Bütcher. Imens vil jeg så grovdyrke 'Sharpen Your Spikes' som en motherfucker og krydse mine fingre for 2021s koncerter og festivaler.

Menu