Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Posthumt heavyhypnose

Populær
Updated
Posthumt heavyhypnose
Med "Katorz" har canadiske Voivod begået et ganske fornuftigt album i kølvandet på guitaristen og komponisten Piggys død. Legendariske Voivod har gennemgået en hård tid op til udgivelsen af dette, deres nye album ”Katorz”. Som frontmand ”Snake” kunne fortælle om i forrige nummer af Heavyjam.dk, døde guitarist, Dennis ”Piggy” D’Amour af kræft, just som han var i fuld gang med at indspille riff-idéer for knap et år siden.

På sit dødsleje nåede Piggy dog at forklare resten af sit band om de riffs, han havde nået at indspille på Pro Tools computeren i sit hjemmestudie. Disse riffs har resten af bandet (stadig med Jason ”Jasonic” Newsted på bas) viderearbejdet til hele sange, og resultatet er faktisk ganske fornuftigt, forholdene taget i betragtning.

Musikalsk set ligger ”Katorz” i forlængelse af bandets selvbetitlede comeback-album fra 2003, men er ikke et helt så stærkt udspil. Det starter ellers rigtig godt med ”The Getaway”, den drivende ”Dognation” og den fængende ”Mr. Clean”, men niveauet holdes ikke hele pladen igennem.

Heldigvis er de riffs, Piggy nåede at efterlade både fede, groovy og bedst af alt: monstertunge (lyt fx til ”Odds & Frauds”). Snake er i sit es, og hans karakteristiske brummen har sjældent lydt mere sprød end den gør her, og den passer perfekt til Voivods drivende og nærmest hypnotiske musik.

Som sådan er ”Katorz” noget af en bedrift. Især må Michel ”Away” Langevin have brugt utroligt lang tid på at få sine trommer til at passe præcist på Piggys originale råmateriale. Men som tidligere nævnt, står man tilbage med en følelse af, at man blot sidder og lytter til 2003s ”Voivod”s svage tvillingebror, hvilket er lidt af en skam.

Uanset hvad, er ”Katorz” mere end blot en godkendt posthumt udgivelse, der først og fremmest tjener som en stor hyldest til en unik og talentfuld falden guitarist. Man kan kun glæde sig til de efterladte medlemmer (som Snake lovede det i Heavyjam-interviewet) atter går i studiet og færdiggør de sidste sange udfra de tilbageværende riffs, som Piggy har efterladt sit band.

Kunstner
Titel
Katorz
Distributør
Karakter
3