Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nyt Fra Vestfronten: Toledo Steel

Updated
Toledo-steel-cover

Denne uges Nyt Fra Vestfronten tager til England for at se på et band, der har kigget mod Spanien for at finde sejheden i udtrykket – men holder sig musikalsk til New Wave of New Wave of British Heavy Metal.

Et engelsk band opkaldt efter et håndværksprodukt fra en spansk by kan måske være forvirrende, men de to gamle monarkier og koloninationer har et gammelt fjendskab tilfælles, og måske rækker Toledo Steel en heavy metal-hånd ud til det rivaliserende rige og dets headbangere?

Er det et band, der ser sejt eller farligt ud, og kan de måske køre knallert?

Hår og solbriller, og læder og denim er godt. Men hvorfor står et band, der taler om stål mellem beton og mursten? Kan de ikke deres egen historie? Har de glemt deres navn? Turde fotografen ikke gå ind på et buldrende stålvalseværk?

Toledo Steel Band

Men har de et navn, der lyder sejt, når du fortæller om det til dine venner?
Stål er stærkt og stål er farligt, fordi det kan gøres skarpt – for eksempel i et sværd. Og det kunne være et sværd fra byen Toledo i Spanien, som er kendt for at deres evne til at smede særligt stærke klinger. Så er det lige et sejt navn til et band? Ja, helt sikkert.

Har de et navn, der ser godt ud, når du skal skrive det bagerst på dit kladdehæfte?

Du tegner ikke bare navnet – du får til at skinne som en nysleben klinge. Og så tegner du sværd hele vejen rundt. Elegante og stærke sværd.

Toledo Steel Navn

Hvad kan jeg sætte på min battlevest, og hvad kan jeg have under den?

Du kan købe et sværd med toledoklinge og sætte i dit patronbælte, kan du. Hvis du vil være sej og være helt sikker på ikke at komme ind på et spillested. Men under din vest, eller brynje, kan du tage nogle ret lækre shirts på, hvor du kan se sværd.

Toledo Steel

Hvis du nu kun vil høre et enkelt nummer, så skal du starte her:

Svingende solosejhed og sylespidst velkomstskrig indenfor det første minut, og så har Toledo Steel vist, hvilket stål de er gjort af i “On The Loose”:Og hvis du nu bliver fanget, så går du i gang med hele diskografien i denne rækkefølge:
No Quarter er en ganske velskrevet tour de force i glinsende harmonier og skarpe riffs.Du skal lytte til dette band, når du er træt af dinosaurerne i:
Både bands der udsprang af NWOBHM og de mere heavyrockede bands fra startfirserne kan erstattes med Toledo Steel på en køretur i højhastighed.