SRF ’15: Du skal være svensker

SRF ’15: Du skal være svensker

Der er tale om noget, der nærmest er parodiernes holdeplads, skulle man antændes af dansktoppens svenske pendant, kinddans og clapalong-vuggende rytmer under festteltets stribede markise. Sverige har det hele! ... men man skal nok være svensker for at forstå det.

Dan Hylander (S)

En herlig fusion af Lars Lilholt, Poul Krebs og Iggy Pop. Hylander er en folkehelt over sundet og står bag hits som 'Svart kaffe' og 'Skuggor i skymningen'. Vi forudser en del gramseri foran scenen til den her.

Hvornår: Lørdag, Rockklassiker Stage, kl. 15.15
Ghost (S)

Her bliver slet ikke gramset. Overhovedet.

Hvornår: Torsdag, Rock Stage, kl. 00.30
Kaipa Da Capo (S)

Der bliver til gengæld nok allerhøjst raget på luftguitaren når Kaipa, der huserede i sluthalvfjerdserne og spiller symfonisk rock i stil med Yes, går på scenen. De opløstes i startfirserne, men genopstod i år 2000 under det originale navn, dog kun med sanger Hans Lundin tilbage som eneste oprindelige medlem. På dette års Sweden Rock Festival skal vi møde det rigtige Kaipa, der har måtte jonglere lidt med bandnavnet, for resten af den originale besætning er gået sammen uden Lundin, og med Roine Stolt ved mikrofonen opfører de musik fra deres tre første albums.

Hvornår: Fredag, Rockklassiker Stage, kl. 16.45
Torsson (S)

Torsson debuterede i 1980, og det lyder ikke, som om der er løbet meget vand under broen, siden de pluggede stikkene i forstærkerne dengang. Tag Kandis og spæd op med lidt blød bluesrock, så har du Torsson, når de er bedst.

Hvornår: Lørdag, Rockklassiker Stage, kl. 13.45