Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Støt din lokale hardcorefestival

Updated
294265796_525406912682122_2029444598398800151_n

Support Our Scene Fest finder sted for sjette gang i Fredericia i weekenden 5. og 6. august.

Der er ild i provinsen den kommende weekend.
Og går det som det plejer, brænder Fredericia ned i to dages hidsig hardcore- og punkfest når ‘Support Our Scene Fest 2022’ løber af stablen i den gamle fæstningsby.

At Fredericia er en hardcore-by, eller ligefrem Danmarks hardcore-hovedstad, er ikke en nyhed. Fra 00'ernes legendariske punk- og hardcore festival i Ungdommens Hus (måske husker du togvognen) til den nuværende ‘Support Our Scene Fest’, der løber af stablen for sjette gang og i år, som noget nyt, foregår på byens største spillested Tøjhuset i Gothersgade. ‘Support Our Scene’s vision er at skabe forbindelser på tværs af bands og musikere og lade nye, relativt uprøvede bands dele scene med de store veletablerede bands og vi kan altså i weekenden se frem til alt fra Black Tritonus fra Odense over Deadnate fra Fredericia til Risk It fra Tyskland samt Evergreen Terrace fra USA.

Et musikprogram for enhver, med både store navne samt de spændende, mindre bands på vej op gennem asfalten. Dét kan vi lide!

Lad os se nærmere på et udpluk af programmets godter.

Punk og saxofon? Det indiske ocean? Lige præcis! Tukatukas fra Réunion Island tænder op for festivalen og går med deres glade og energiske punk på som første fredagsnavn. Hvad kan man egentlig mere forlange? Glad punk og kolde øl som aperitif en fredag aften? Dét er et match.

Tukatukas - Fredag 19.00

De lokale Fredericia-drenge i Deadnate er ude med anden del af deres EP-formaterede album ‘The North Sea’. Kompetent dansk metal af den progressive slags. Et album vi her på Devilution er vilde med. En perfekt afslutter på fredagens program!

Deadnate - Fredag 23.00

Det spirende tyske hardcore-håb har kun eksisteret 3 år og med coronanedlukningerne har live sets nærmest ikke været mulige. Rygtet siger, at showet på Support Our Scene bliver bandets tredje koncert nogensinde. En oplagt mulighed for at se et dygtigt og hårdtslående band på vej op.

Mindslaver - Lørdag 17.00


Siden dannelsen i Østtyskland i 2009 har Risk It været garant for klassisk hardcore af den lige-ud-af-landevejen powerfulde slags, måske et af Europas største hardcorebands, og ikke en sjælden gæst i danmarks hardcore-hovedstad. Med koncertstart kl. 22.00 kommer Tøjhuset helt sikkert op på kogepunktet.

Risk It - Lørdag 22.00

Det, på papiret, største navn på årets ‘Support Our Scene Fest 2022’ må ganske sikkert være amerikanske Evergreen Terrace. Dannet tilbage i 1999 i Jacksonville, Florida. Melodisk hardcore, eller melo-punk om du vil, af den amerikanske slags med plads til både fællessang og aktivitet i pitten.

Evergreen Terrace - Lørdag 23.00

Opskriften er simpel. Du vil gerne støtte den danske metal- og hardcorescene. Du stiger af toget i Fredericia, tager Bus 3 mod Erritsø og stiger af ved Sjællandsgade i slentre-afstand fra Tøjhuset. Du køber 100 bajere og går amok i pitten!

SupportOurScene22Programjpg