Uge 10: Ugens Koncerter

decapitated-B2A5814-89-1467048777

Som vanligt er der kvalitet for de fleste smage i hovedstaden, mens Aalborg, Viborg og Aarhus danner en Bermuda-trekant af død og ødelæggelse, så snart vi rammer weekenden.

Kunstner
Titel
+ Memoriam + Baest + Søren Andersen + Nervosa m.fl.
Forfatter

Ugen starter stille og roligt ud. Mandag kan du slå følgeskab med Devilutions mest rødhårede rødhårede og tage i Pumpehuset og se New Year's Day. Selv om han sikkert ikke vil indrømme det. Det er det der band, der lavede det der trælse cover af 'Fucking Hostile'. Og formentlig noget andet. Med det veloverstået foregår tirsdagen i Jylland, hvor der sker udfoldelser, de færreste sikkert forstår, når The End spiller et mix af noise, freejazz, grindcore og nogle andre genrer, der heller ikke passer ind, på Tape i Aarhus.

Onsdag starter de brasilianske thrashere fra Nervosa deres overraskende omfattende Danmarks-turne i København, inden de torsdag er i Odense og fredag i Viborg. For lige at runde de tre store kulturcentre. Samtidig i Odense er Søren Andersen ude at lire på en tour, der rammer omtrent alle de danske byer, du kender, og en del, du ikke gør. Er man så uheldig at være fra København, bør man bruge torsdagen på Beta, hvor GosT og Svart Crown demonstrerer, at man sagtens kan lave udmærket musik, selv om man har himmelråbende dåske bandnavne. Det er i øvrigt henholdsvis arrig dungeon synth og dødspotpourri med smag af black og Behemoth, hvis nogen skulle være i tvivl.

Ved man ikke, hvad der er bedst for en selv, kan man også opleve søsterkollektivet Stonefield syre ud i hovedstaden. Stenet syre har de også i Aalborg, hvor Saint Karloff står i spidsen for en trio af bands, der ruller deres smøger selv. Altimens der er en tredages-festival på Musikmuseet, hvor man mener, at metallens historie i Danmark bedst er repræsenteret af, at Red Warszawa kommer og spiller akustisk, løber overflødigshedshornet over i Jylland, hvor metalfolket med hang til det ekstreme bliver stopfodret til kvalmegrænsen de næste tre dage.

Torsdag er det Obscura, der sammen med bl.a. God Dethroned synger om ting, der er farligere end Coronavirus. Det kan man høre i Aarhus. Fredag starter Viborg Metal Festival, hvor Memoriam, Taake, førnævnte Nervosa og Bölzer er blandt navnene øverst på plakaten. Samtidig spiller Baest op til dans og slagsmål i Aalborg fredag og gentager succesen hjemme i Letbanens Endestation lørdag. Som om jyden ikke allerede var ved at kløjs i dødsmetal med kvalitet, kan han minsæl også smovse sig med Decapitated søndag i en omsiggribende bandpakke, der også byder på bl.a. Lorna Shore og Beyond Creation.

Med jyderne således fodret af bliver resten af landet en smule negligeret, om end der er nogle fine danske ting at støde på rundt omkring, som du kan se på listen herunder. Højdepunkterne inkluderer Ghost Iris, der hopper i takt i hovedstaden fredag, Lifesick, som gør deres bedste for ikke at passe ind på High Voltage lørdag, og i Fredericia en trio bestående af Archangel, Ond Tro og Smertegrænsens Toldere, der lørdag byder på lidt til de jyder, der løb tør for benzin omkring Lillebæltsbroen.

Mens alt dette foregår, er Memoriam taget fra Viborg til København og spiller på Basement CPH lørdag, og Søren Andersen bliver ved med at give koncert i byer, hvor man aldrig har hørt om Søren Andersen.

Er man ikke taget til Aarhus for at lade sig overfalde søndag, kan man stikke omkring hovedstaden ovre i landets nordøstlige hjørne, hvor Sibiir spiller på Beta og The Gates of Slumber på Stengade. Ellers kan man blive hjemme. Check eventuelt, om Søren Andersen giver koncert nede på den lokale. Eller bare nede i din baggård.

Oversigt:

Mandag:
New Year's Day – Pumpehuset, København

Tirsdag:
The End, Fräzer – Tape, Aarhus

Onsdag:
Nervosa, Demolizer – Stengade, København

Torsdag:
Obscura, God Dethroned, Thulcandra, Fractal Universe – Voxhall, Aarhus
Nervosa, Demolizer – Kansas City, Odense
GosT, Svart Crown – Beta, København
Saint Karloff, Magmakammer, Läzërtrück – 1000Fryd, Aalborg
Stonefield, MaidaVale – Stengade, København
Søren Andersen – Posten, Odense

Tors./fre./lørdag:
Hva' Helved' 2020 - Metal på Musikmuseet - Musikmuseet, Frederiksberg

Fredag:
Baest, Wayward Dawn – Studenterhuset, Aalborg
Ghost Iris, Feather Mountain, Murder Among Kings – Loppen, København
Pain Breaks the Silence, Magnolium – High Voltage, København
H.E.R.O., A Road to Damascus – Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg
Søren Andersen – Templet, Lyngby

Fre./lørdag:
Viborg Metal Festival 2020: Memoriam, Nervosa, Stormwarrior, Orm, Hellmaze, Cor Vacante, Taake, Bölzer, Vicious Rumors, Cabal, From North, Herezy  Paletten, Viborg

Lørdag:
Baest, Deadnate – Voxhall, Aarhus
Bersærk  Tapperiet, Køge
Persecutor, Polars Collide, Rift Giant – PåTaget, Odense
Memoriam, Ascendency – Basement CPH, København
Lifesick, Odd Palace – High Voltage, København
H.E.R.O. - Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved
Isbjörg, Cyano, Lara – Headquarters, Aarhus
Archangel, Ond Tro, Smertegrænsens Toldere – Ungdommens Hus, Fredericia
Lucer, Rene Shades – Richter, Gladsaxe
Søren Andersen – Kulturcafe Ludvig, Sorø

Søndag:
Sibiir, Nordsind – Beta, København
Decapitated, Beyond Creation, Ingested, Lorna Shore, Viscera – Voxhall, Aarhus
The Gates of Slumber, Altar of Oblivion – Stengade, København