Uge 20: Ugens koncerter

-XSF7545-64-1466338033

Ugen byder på ikke mindre end tre festivaler oven i en lang række mindre koncerter, hvor festen primært foregår på fastlandet fredag og i hovedstaden lørdag.

Forfatter

Som altid starter den tunge uge lidt stille, både hvad angår mængden af koncerter, men også rent musikalsk. Om tirsdagen bliver det progget og psykedelisk i Aarhus, hvor norske Motorpsycho optræder på Train. Samme band spiller onsdag på Hotel Cecil i København, mens der andetsteds i hovedstaden er metalcore-fest på Stengade med The Word Alive og Make Them Suffer som trækplastre, og post-hardcore-trioen Brutus, der blandt andet tæller Lars Ulrich og The Dillinger Escape Plan-frontmand Greg Puciato blandt deres fans, spiller op til afmålt slamdans på Ideal Bar.

Skal man have et input med tyngde onsdag i Jylland, foregår det i Aalborg, hvor Jirm serverer psykedelisk stoner rock med Silhouette som support på 1000Fryd i Aalborg.

Torsdag kan man til gengæld begynde at tage for sig af retterne fra det overflødighedshorn af koncerter over hele landet, som anden halvdel af ugen byder på. Dark Mental Festival åbner for tre dage med sort lyd fra undergrunden på Kraftwerket i Valby, hvor torsdagen er rent dansk og har Evil og Crocell øverst på plakaten. Fredag er det Khroma, Djevelkult og Sarkrista, der er blandt højdepunkterne, mens blandt andre Thyrgrim og den politiske ukorrekte standup-komiker Jason Rouse tager imod lørdag, inden Blodhemn lukker ned lørdag nat.

”Sort” og ”undergrund” er også blandt stikordene, når Septic Congestion, Necrosis og Wacken Metal Battle-deltagerne Aon byder op til slagsmål torsdag på Templet i Lyngby, mens The Hellacopters og Lucifer på Store Vega i København formentlig er løsningen for dem, der insisterer på at tage knallerten til koncert. Nede sydpå bliver der bygget bro over generationskløften, når Artillery byder på firserthrash og Baest på halvfemserdød på Tapperiet i Køge.

Mens Dark Mental stadig går sin gang om fredagen, er pakken med Jirm og Silhouette nået til Lygtens Kro andetsteds i København, hvor Statement og Superdirt også byder på rock på High Voltage.

Det er dog i Jylland, festen for alvor foregår fredag. I Aalborg er der død og ødelæggelse på Studenterhuset, hvor Dawn of Demise og Blood Eagle byder på en dansk dødsmetalpakke, der er alle pengene værd. Samtidig er der doom og sludge på 1000Fryd, hvor Destroyer of Light, Hell Obelisco og Bogwife spiller op. Lidt længere sydpå syrer Elder ud på Voxhall i Aarhus, mens endags-arrangementet Hads Herred Rockfestival ser dagens lys for første gang i Gylling lidt syd for Aarhus, hvor ni danske bands med Baest og Junkyard Drive i spidsen byder på lidt fra alle metallens verdenshjørner. Et stenkast længere nede af den jyske østkyst er det Xenoblight, der med assistance fra The Petulant bringer dødsthrashen til Kulisselageret i Horsens.

Forudsat at Jylland ikke er gået under allerede fredag, er Dawn of Demise-pakken nået til Voxhall i Aarhus lørdag. Samtidig byder Altar of Oblivion indenfor til releaseparty i Ungdommens Hus i Fredericia, hvor de får hjælp fra Hadron. På Fyn er ugens eneste metalliske indskud Pectora og Meridian, der spiller heavy metal af den klassiske slags på Kansas City i Odense.

Den engagerede københavner får en travl lørdag aften, hvor der udover Dark Mental Festival også er releaseparty, denne gang for Hearteater, der sammen med Ivy Crown og Auralist holder core-bal på Loppen. Samtidig er der Kicking Valentina og Hellsmoke på High Voltage og rockabilly med Grumpynators og Taggy Tones på Kometen i Hvidovre, mens The Copenhell Familys reunion-fest med Bersærk, Deadnate og Shadowspawn på Stengade allerede er udsolgt.

Slutteligt bør man, hvis man er i hovedstadsområdet, virkelig øve sig i gode undskyldninger for ikke at tage til Indisciplinarian Fest i Pumpehuset, hvor selskabets egne navne Nyt Liv, Alkymist og Sons of Cain suppleres af bl.a. et solosæt fra Kellermensch-forsanger Sebastian Wolff samt af svenske Bastard Grave

Er din indre koncertgænger ikke allerede stopfodret efter sådan en weekend, byder søndag på en enkelt mulighed for at ryste kroppen, når der er progressiv metal i Amager Bio med amerikanske Symphony X, suppleret af Savage Messiah.

Oversigt:

Motorpsycho – tirsdag 14.maj, Train, Aarhus

Motorpsycho – onsdag 15.maj, Hotel Cecil, København
The Word Alive, Make Them Suffer, Of Virtue, Aviana – onsdag 15.maj, Stengade, København
Brutus – onsdag 15.maj, Ideal Bar, København
Jirm, Silhouette – onsdag 15.maj, 1000Fryd, Aalborg

Dark Mental Festival: Sarkrista, Khroma, Wasted, Wayward Dawn, Revenge Prevails, Moribound Oblivion, Crocell, Grafjammer, Faithful Darkness, Evil, Thyrgrim, Jason Rouse, Blodhemn, Djevelkult, Nonexist, Eciton, Pectora, Demolizer, Saxtorph, Medeia, Metal Coma – torsdag 16.maj-lørdag 18.maj, Kraftwerket, Valby

Septic Congestion, Necrosis, Aon – torsdag 16.maj, Templet, Lyngby
The Hellacopters, Lucifer – torsdag 16.maj, Store Vega, København
Artillery, Baest – torsdag 16.maj, Tapperiet, Køge

Jirm, Silhouette – fredag 17.maj, Lygtens Kro, København
Statement, Superdirt – fredag 17.maj, High Voltage, København
Dawn of Demise, Blood Eagle – fredag 17.maj, Studenterhuset, Aalborg
Destroyer of Light, Hell Obelisco, Bogwife – fredag 17.maj, 1000Fryd, Aalborg
Elder – fredag 17.maj, Voxhall, Aarhus
Hads Herred Rockfestival: Baest, Junkyard Drive, Meridian, Lipid, Pectora, Pudsige Herrer, Black Swamp Water, Beneath the Silence, Fusskalt, Perfect Alibi – fredag 17.maj, Sportspladsen, Gylling
Xenoblight, The Petulant – fredag 17.maj, Kulisselageret, Horsens

Dawn of Demise, Blood Eagle – lørdag 18.maj, Voxhall, Aarhus
Altar of Oblivion, Hadron – lørdag 18.maj, Ungdommens Hus, Fredericia
Pectora, Meridian – lørdag 18.maj, Kansas City, Odense
Hearteater, Ivy Crown, Auralist – lørdag 18.maj, Loppen, København
Kicking Valentina, Hellsmoke – lørdag 18.maj, High Voltage, København
Grumpynators, Taggy Tones – lørdag 18.maj, Kometen, Hvidovre
Bersærk, Deadnate, Shadowspawn – lørdag 18.maj, Stengade, København
Indisciplinarian Fest: Alkymist, Sons of Cain, Nyt Liv, Bastard Grave, Eyes, Sebastian Wolff m.fl. – lørdag 18.maj, Pumpehuset, København

Symphony X, Savage Messiah – søndag 19.maj, Amager Bio, København