Uge 34: Ugens Koncerter

23720_-h1w9132-1375875041

Der er masser af muligheder for at komme ud at støtte det danske metalmiljø denne uge, hvor der er rigeligt med både festivaler og enkeltkoncerter, inden ugen topper søndag aften i det sydvestjyske.

Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Forfatter

I denne uge er titlen ”ugens koncerter” lidt af en tilsnigelse. Vi skal nemlig helt hen til fredag, før der foregår noget rundt omkring på scenerne i det metalliske dronningerige. Og selv om efteråret iklædt dynejakke står og banker på døren med forfrosne fingre, sker der stadig lidt på festivalfronten.

Midt i det naturskønne og affolkede Djursland løber Tornvang Open Air af stablen for tredje gang med 14 danske navne på plakaten, heriblandt Crocell, Lipid, Altar of Oblivion, The Nimbwits og Killing. Det foregår både fredag og lørdag. Det samme gør talentfestivalen Uhørt i hovedstaden, der i år også har et lille, men bredt udsnit af metalbands på programmet i form af Xenoblight, Between Oceans, Cartographs, Hanging the Nihilist og Wayward Dawn.

Ligeledes i København spiller Helhorse releasekoncert for at fejre udgivelsen af bandets fjerde album, ’Hydra’. I selskab med Nyt Liv kommer hele herligheden til at foregå på Hotel Cecil. Andetsteds i byen, på High Voltage, står lokale South Haven i front for en kvartet af bands, der derudover udgøres af Dead Like Juliet, Everything Unfolds og Meltdown.

Tilbage på fastlandet kan D-A-D desuden opleves i fuld vigør på Vejle Musikteater.

Lørdagen byder endnu flere festivaler, både i det jyske og på Sjælland. I Fredericia finder punk/hardcore-sammenkomsten Support Our Scene Fest sted i Det Bruunske Pakhus, hvor First Blood og Acranius er blandt de internationale hovednavne, og danske bands som Nyt Liv, Heroes 2 None og Lifesick også byder op til slagsmål. En halv time længere oppe ad motorvejen skejer Svartsot ud på Kulisselageret i Horsens, og helt oppe nordpå er Helhorse kommet på landevejen og optræder på Studenterhuset i Aalborg, hvor Black Oak County og Salvia gør dem selskab.

Der er dog også festivalstemning i det sjællandske. Næstved Metalfest foregår for første gang på Kongebryg, hvor otte danske metalbands med senior-koryfæerne Illdisposed og Detest i spidsen både spiller det nye og det gamle. I en uge, hvor den danske scene er det store fokus rundt omkring på spillestederne, byder High Voltage også velkommen lørdag aften med Black Swamp Water og Zoo Me Now. De stakkels fynboer, der hidtil er blevet fuldstændig negligeret, kan få sig et skud dansk metal lørdag, hvor Dying Hydra, Demersal og Wokeh står for dansemusikken på Anarkist i Odense.

Søndag kommer de fleste hviledagen i hu. Dog ikke ude på vestkysten, hvor Konfus i Esbjerg byder velkommen til koncertugens absolut største navn: De amerikanske NYHC-legender Agnostic Front, der med Meridian som opvarmning nok skal få godtfolket i fiskerbyen ud på slamdansegulvet.

Oversigt:

Helhorse, Nyt Liv – fredag 23.august, Hotel Cecil, København
South Haven, Dead Like Juliet, Everything Unfolds, Meltdown – fredag 23.august, High Voltage, København
D-A-D – fredag 23.august, Vejle Musikteater, Vejle

Tornvang Open Air: Altar of Oblivion, Crocell, Disrule, Empiresfall, Ferocity, Iron Fire, Killing, Lipid, The Nimbwits, Defecate, Sunken, Wasted, World War 5, Wulfaz – 23.-24.august, Lunkærvej, Gjerrild
Uhørt Festival: Xenoblight, Between Oceans, Cartographs, Hanging the Nihilist, Wayward Dawn m.fl. – 23.-24.august, Enghavevej, København SV

Support Our Scene Fest: First Blood, Nyt Liv, Acranius, Lifesick, In Clover, Dagger Threat, Heroes 2 None, DCA, Exemption, Birth Struggle Death, Deadnate – lørdag 24.august, Det Bruunske Pakhus, Fredericia
Svartsot – lørdag 24.august, Kulisselageret, Horsens
Helhorse, Black Oak County, Salvia – lørdag 24.august, Studenterhuset, Aalborg
Næstved Metalfest: Illdisposed, Detest, Blood Eagle, Thorium, Vanir, Murder Kings, Justify Rebellion, Cauterizer – lørdag 24.august, Kongebryg, Næstved
Black Swamp Water, Zoo Me Now – lørdag 24.august, High Voltage, København
Dying Hydra, Demersal, Wokeh – lørdag 24.august, Anarkist, Odense

Agnostic Front, Meridian – søndag 25.august, Konfus, Esbjerg