Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rock the Night - Fire år senere

Populær
Updated
Rock the Night - Fire år senere
Vejlstrup har været i audiens hos Rock The Night-supremo, Love Gun aka Martini d'Amour aka Martin Jensen, til en snak om rock 'n' roll, strippere og glam. - Fortæl lidt om konceptet bag ”Rock The Night” (RTN)? Hvad synes du ligesom København manglede da du bestemte dig for at lave dit eget tilbagevendende arrangement?

"ROCK THE NIGHT er jo ikke en nyhed længere da vi nærmer os vores 4 års fødselsdag i december. Vi er blevet en skandinavisk, ja jeg vil endog sige en Europæisk institution. RTN er med tiden bare blevet større og større og de seneste par år har vi udvidet konceptet fra at være ren sleaze rock abefest til også at præsentere de førende bands i ”vores” genre til vores arrangementer. Derudover har vi skruet helt gevaldigt op for effekterne på det seneste. Effekter der tæller massiv brug af pyroteknik, ildsprudlende supermodeller, visual effects og lignende. Jeg tænkte ik som sådan at det var noget København manglede, men noget som denne verden er i underskud af på rocksiden i hvert fald. Vi har taget sexen, stofferne og rock 'n rollen tilbage fra tecno raves, der helt uden modstand nappede alt det sjove og dekadente, mens rockfolket havde travlt med at gå i skovmandsskjorter, pleje pagehåret eller høre dødsmetal."

- Var det svært at få støtte til projektet i starten?

"Egentlig ikke. Selvfølgelig er tilslutningen ikke så stor når man starter noget helt nyt op, som ingen ved hvad er. Men det gik lynhurtigt den rigtige vej og et år efter vi startede kunne vi fejre fuldt hus og det har været sådan siden. Pressen var også på med det samme, for hvad fanden var det lige vi havde gang i der. Så vi kom ret godt fra start. The Rock som kun er et par måneder ældre end os, støttede os også fuldt ud fra day one."

- Hvilke bands drømmer du om at booke til RTN?

"Mötley Crüe! Men mindre kan gøre det. Jeg synes selv det er et noget af et drømme line-up vi kan præsentere nu her den 10. oktober, med et originalt Pretty Boy Floyd, Bulletboys og Britny Fox. Senere på året har vi Backyard Babies og vi har haft bl.a. Crashdïet og Hardcore Superstar der er det absolut bedste navne indenfor genren og har levet nogle utrolig fede koncerter til ROCK THE NIGHT til vores publikums store begejstring."

- De som har haft fornøjelsen af at deltage i RTN, vil utvivlsomt havde lagt mærke til de smukke unge damer, som pryder scenen mens du selv Dj’er. Hvor vigtig en del af konceptet er pigerne?

"Tøserne er alfa omega. Det gode ved lækre piger er jo bl.a. at både drenge og piger, mænd og kvinder kan lide at se på dem. ROCK THE NIGHT elsker tøser og det meste af det musik vi spiller er handler jo 99% om dem."

- Hvordan er du personligt blevet inspireret til at holde fast i Glam Rock livsstilen?”

"Fordi det er den mest sexede genre af alt musik. Og sjoveste! Den er indbegrebet sorgløs- og fandenivoldskhed. Og så er den farverig og tillader bands og publikum at have det sjovt og skeje max ud og være lidt lirede."

- Promoverer du bevist dit eget image til gavn for RTN? Og er du blevet mere kendt i miljøet pga. RTN?

"Hehe. Ja det ene hænger uløseligt sammen med det andet. Jeg er RTNs ansigt og en promovering af mig er en promovering af min klub og en promovering af den livstil, som jeg synes er fed. Og jo – bizart som det end lyder, så er jeg sgu blevet rockstjerne af det her DJ- og klubejerri. ”Hvad spiller du så?” Jeg spiller smart! Haha."

- Falder der lidt ”ekstra” af til Hr. Love Gun i forbindelse med RTN arrangementerne (haha)?”

"Her mener du selvfølgelig om der er penge i skidtet? Haha. Nej. Det er det satans ved at være den der afvikler løjerne, det er at der ikke er tid til at mingle og høste frugterne af berømmelsen. Men jo da, skulderen bliver da henholdsvis klappet og aet noget mere end hvis jeg havde stået og kigget på en anden lave det jeg laver."

- Hvad er dit bedste minde fra RTN?

"Der har været flere. Men jeg synes alt gik op i en højere enhed da Svenske Crashdïet spillede til RTN. De var det hotteste navn lige der i miljøet, og passede 666% til vores vision om tingene. Den aften solgte vi omkring 900 entréer og stemningen var helt hysterisk og festen helt i top. Det var crazy og nok der det hele toppede indtil videre i hvert fald. Mange af de ting vi booker, ville ikke blive booket hvis det ik var for os. Det er ret sejt. For hvem vil booket et band nærmest uden albumdistribution og med et samlet CD salg i Danmark på under 25 eksemplarer. Af andre gode minder, som ik er synlige for publikum, er det samarbejde der har været med en mindre hær af gode mennesker der har hjulpet os med at forme visionen og konceptet. Fotografer, layoutere, plakatmodeller, strippere, dværgeudlejere, pyroteknikere, medier og personale på venue og den slags godtfolk."

- Hvad var den største nedtur i forbindelse med RTN?

"Jeg synes ikke der har været nogle deciderede store nedture. Men selvfølgelig gør det lidt nas når vi engang imellem har en fest hvor der ikke er fuldt hus, enten pga. forfejlet booking, dårligt vejr, entreen er sat for dyr for sent på måneden etc. Der har været 1-2 arrangementer, der har været sådan. Men hey – selv der er der fok der kommer op og sir ”nej hvor var det dejligt at man for en gang skyld kunne trække vejret”. Så ja. Nej ingen rigtige nedture endnu."

- Hvad er planerne for RTN i fremtiden?

"Som noget helt nyt afholder vi nu også ROCK THE NIGHT på Stengade 30 og det bliver spædende, da der dér er nogle nye muligheder og udfordringer, da det er en bygning i 3 etager, som vi vil udnytte fuldt ud, med tematiseret musik på alle planer ud over koncerterne. Det glæder vi os meget til at prøve kræfter med. Og vi håber at vores publikum også synes det er sjovt at ”komme lidt ud” med os. Indtil videre har vi 2 arrangementer på Stengade i år, ind i mellem dem vi har på THE ROCK. Første gang her den 10. oktober og den 29. november hvor vi også stiller med et super stærkt line-up. Og af andre fremtidsplaner kan jeg ikke sige så meget mere end at vi regner med at smide noget af en bombe omkring december måned. Men mere om det til den tid."

Næste ROCK THE NIGHT er den 10. oktober med overskriften:

ROCK THE NIGHT Feat. BULLETBOYS (US) PRETTY BOY FLOYD (US) STAR*RATS (S/DK) BRITNY FOX (US) + AC/CD 'BLACK ICE' Verdens Premiere!

Genre