Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2014: Helhorse

Populær
Updated
Copenhell 2014: Helhorse

Hesten rider igen! Også Helhorse er tilbage på årets Copenhell. Vi talte med forsanger Mikkel Wad Larsen om dette.

Kunstner
Distributør
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Hvordan oplevede I jeres første optræden på Copenhell?

- Jeg husker vores første Copenhell som værende Helhorses store ilddåb. Temmelig nervøs, men også med totalt ild i røven og “smadre alting”-attitude. Dengang syntes jeg, vi kom rigtig godt ud af det, men i forhold til senere oplevelser og set i retrospekt gik vi nok lidt kolde sidst i sættet. Men det var en stor og meget vigtig dag for Hesten, jeg er stadig meget stolt af det, og det fik virkelig spredt ordet om os.

Hvad vil I gøre anderledes denne gang?

- I takt med vores musik har ændret sig, har vi også ændret os som liveband. Nu er vi væsentligt mere fokuserede på dynamik, opbygning og på at gøre showet til en helhedsoplevelse, der holder fra start til slut. Det har været fantastisk at turnere med 'Oh Death'-pladen, fordi vi kan mærke, at der er mange flere farver på paletten, og vi kan binde folk fast på en anden måde. Derfor glæder vi os også helt vildt meget til at præsentere bandet på festivaler, da det er noget, vi har drømt om længe.

- I år vil du se et band der arbejder endnu hårdere for at ramme allerbageste række og skabe en total stemning, som alle kan være en del af. Målet er at skabe den der “Copenhell”-fællesekstase, der er til stede, når showet virkelig svinger, og publikum er helt med. Der er ingen garantier, for at det lykkes - but we’ll die trying! Vores liveshows er i allerhøjeste grad blevet vores trademark og noget vi sætter den allerstørste ære i. Både Copenhell og Copenhell Freezes Over har givet os nogle fantastiske oplevelser, og det vil vi gerne betale tilbage ved at levere et svedigt show.

Hvilke råd vil I give til de danske Copenhell debutanter?

- Det vigtigste er, at man skal huske på, at man nu er oppe i en anden liga nu (især hvis man er et nyt band), end man har prøvet før. Og derfor er du bare nødt til at levere på et andet niveau og med en anden intensitet, end du har gjort før. En ting er at spille foran 100 mennesker på Beta eller Pumpehuset (det er også en stor kunst at kunne det), men her er kæresten og vennerne der ikke nødvendigvis til at stå og kigge beundrende på dig, eller, det er de forhåbentlig, men det er ikke dem, der burde være dit fokus. Her skal du overbevise 10.000 metalheads om, at dit lort er noget ganske særligt, og du er deres tid værdig.

- Tager du ikke den udfordring alvorligt, har du ikke fortjent at stå der. Gør du til gengæld det, har du taget et meget vigtig skridt i din udvikling og skabt et nyt grundlag for dit band. Copenhell er en af de ganske få særlige platforme for hard rock- og metalbands i Danmark hvor de kan markere sig, udvikle sig og vise, at de er opmærksomheden værd.

Hvorfor tror I, at I er booket til Copenhell?

- Fordi vi er et godt band, og vi er klar til den udfordring, det er at stå på festivalen. Vi har arbejdet benhårdt de sidste år og lavet et godt album, men vigtigst af alt er, at vi klar! Vi har i lang tid længtes efter nye udfordringer, større scener og chancen for at bevise, at vi er værdige til de helt store udfordringer. Og vi har ikke tænkt os at lade den chance forpasse.

Udover jeres egen optræden, hvad glæder I jer så mest til på dette års Copenhell?

- Jeg glæder mig især til Graveyard og Clutch - to fabelagtige livebands. Men også danske Blood Eagle bliver megainteressant. Derudover elsker hele bandet bare Copenhell, det er som en familiefest.

Fantastiske crowds og stemning, gode scener og one hell of a party.