Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Galskab i denim

Populær
Updated
Galskab i denim

Hvis du ligesom os har undret dig over, hvad det der Turbojugend egentlig går ud på, ja, så har vi her nogle svar, givet af Madame le Flüff aka. Anja Jargil, dancing queen i Turbojugend Köpenhägen.

Hvad er Turbojugend?

- Turbojugend er Turbonegros fanklub. Bandet har selv fundet på konceptet lidt i jalousi over at Kiss havde deres egen hær (Kiss Army), og så måtte de jo have deres egen flåde af homoerotiske denimklædte sømænd. Det hele startede i Oslo tilbage i 1995 og de første denim jakker – vi kalder dem Kutter – blev lavet tilbage i slut 90'erne.

Hvor mange Chapters kender du til?

- Jeg kender til mange! Jeg er selv med i tre! Det er det man indenfor Turbojugend kalder for en chapter-slut. Der er ca. 3500 Turbojugend chapters på verdensplan, og jeg kender ikke dem alle, men jeg er ellers ret aktiv i fællesskabet. Jeg har rejst en del rundt i verden og besøgt andre Turbojugends, det kalder vi for "death punk tourism". Det er næsten altid muligt at finde en god lokal bar, en sofa man kan crashe på og blive drukket midt over, hvis der er et chapter i den by man besøger.

Al ære og respekt, men Turbonegro er ikke verdens største band. Hvorfor så mange tilhængere?

- Jeg vil give dig ret i at Turbonegro ikke er verdens største band, hvis man snakker kommercielt, men for os er de verdens største band! Jeg tror primært, at fællesskabet og humoren er det, der holder os sammen og gør os trofaste. Der kan være man forskellige musikalske indgange til et band som Turbonegro, men humoren er det som vil alle sammen synes er fantastisk. Vi har et verdenstræf (Turbojugend Welt Treffe) hvert år i Skt. Pauli i Hamborg, hvor der hvert år tropper 600-700 sømænd op fra hele verden. Turbonegro spiller oftest, men folk kommer lige så meget for at opføre sig som drengerøve og feste sammen en weekend.

Hvorfor besluttede du dig for at være med i Turbojugend?

- Jeg har villet være Turbojugend, siden jeg så de første Oslo Kutter i slut 90'erne på Roskilde Festival. Jeg har altid elsket Turbonegro og hele stilen omkring bandet. Jeg blev ellevild da jeg hørte vores president Assmaster Kadawersson startede The Dreadful Douches of Köpenhägen, da der ikke rigtig har været et aktivt og synligt chapter i København før.

Hvilke oplevelser har du haft med Turbojugend?

- Jeg har haft to skønne og yderst beduggede ture til Welttreffe, og så har jeg indenfor de sidste 2 år besøgt chapters i London, LA, Chicago, Pittsburgh, Denver og Fort Collins. Vi har også tit TJ gæster i København, som vi viser rundt og drikker i hegnet. Vi har tit besøg fra TJ Göteborg, som vi fester meget med. Jeg har også set enormt mange bare pikkemænd, gramset på mange bryster og nevet enormt mange gode røve.

Har du en røverhistorie eller to, du vil dele?

- Årh, der er mange! Men jeg tror også der er mange tilfælde af "du sku ha været dér!" Der var vist noget med én fra mit chapter der blev smidt ud fra en bar i Skt. Pauli, fordi han "kom til" at hælde spiritus ud over én af drengene fra Göteborg og sætte ild til ham. Den slags sker når mænd der elsker hinanden, leger vildt.

Er musikken vigtigst, eller er det fællesskabet?

- Musikken er det vigtigste, ellers havde det jo ikke eksisteret. Det kommer meget an på, hvordan man vælger at bruge Turbojugend. For mig er fællesskabet lige så vigtigt, men jeg er også ret aktiv i det, holder kontakt med TJ venner i hele verden og prøver at besøge så mange, jeg kan. Jeg ved der også er rigtig mange chapters som bare er et par venner der har dét sammen, og som ikke nødvendigvis deltager i Turbojugend arrangementer, men er store fans.

Turbojugend Köpenhägen holder en art åbent hus på BETA, fredag 17. oktober. Hvorfor skal folk der ikke er med i Turbojugend, komme?

- Fordi vi er MEGA gode til at feste, har booket nogle fede bands og vi vil tage os rigtig godt af jer! Vi får besøg fra både Sverige og England. The Hip Priests er jo alle Turbojugend og så ved jeg de dejlige drenge for Göteborg også kommer ned og fester. Det vigtigste for os er, at det bliver er god fest for alle og at alle vil føle sig velkomne! Vi glæder os rigtig meget til at være værter og vise København, hvad Turbojugend går ud på.

Er det muligt for nye at melde sig under denimfanen? Skal man være hang around? eller er der lukket for optag?

- I The Dreadful Douches of Köpenhägen kan vi godt lide lige at feste og hænge lidt ud med folk, før vi optager dem, men hiv endelig fat i én af os, hvis du er interesseret. Man kan også starte et chapter selv, hvis man har lyst til at bære den tunge byrde, det er at være president.

Er der noget, jeg har glemt at spørge om?

- Det tror jeg ikke, men kom endelig og se giraffen på fredag, og hvis du er tidligt ude gir vi en lille én!
--

Turbojugend Köpenhägen afholder koncert og fest i BETA, København, nu på fredag, 17. oktober. Eventen hedder Satanic Slumber Party. Der vil være musik af Hip Priests (UK) + Hola Ghost + Beurre Noir

Madame le Flüff vil DJ'e

Læs mere her: http://beta2300.dk/index.php/events/index/turbojugend-satanic-slumber-party/17-10-2014

Madame le Flüff  aka. Anja Jargil er til daglig frisør og indehaver af salonen Hårlogen.