Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kort og godt

Populær
Updated
Kort og godt

UxDxS er et nyt københavnsk grindcore-outfit, som ikke spilder tiden på deres 15-minutter lange debut. Den kan sagtens tåle at blive spillet flere gange i træk.

Kunstner
Titel
Too Fast for Love
Dato
10-01-2015
Karakter
4

Du har nok gættet, at vi ikke er ude i nogle Nightwish-kloner eller andet overproduceret "pæn" metal ud fra det pænt uappetitlige cover, som pryder linjerne over denne tekst. Med egne ord kalder UxDxS musikken for "gore splattered grindviolence", og det er sådan set ganske rammende.

Der er ingen grund til at trække en anmeldelse af et kvarters musik ud. Pressemateriale er der intet af, så lad os holde det kort og blot skrive, at bandet er fra København NV og har fire medlemmer fordelt på vokal, guitar, bas og trommer.

Lyden er rigtig fed til musikken, herligt nedstemt og beskidt og med en god fylde, men alligevel med tilstrækkelig plads til detaljerne. Det gør, at musikken rykker fedt, når det går stærkt, og at den mærkes i mellemgulvet, når bandet går ned i et tonstungt, doomy dødsgroove. Det støjer, og det larmer, men det er på den fascinerende facon, som giver lyst til at høre mere.

Vokalen har dybe growls, hardcore-råb og nogle sære lyse skrig, som minder lidt om Lasse Baks vokal i Goat, hvilket nok ikke normalt forstås som ros, men i tilfældet her er det et udmærket krydderi, som heldigvis heller ikke tager overhånd. Lilletrommen er lidt mere spids end på en gennemsnitlig metaludgivelse, men gudskelov heller ikke "pling"-agtig, hvor den overtager mixet, hvilket desværre er oplevet lidt for ofte i grind-genren. UxDxS har fod på det, har forstået genren og har deres egen input til den og får det absolut bedste ud af det.

Den korte spilletid afsluttes af et covernummer, og det er et ganske interessant et af slagsen. Nummeret, 'Denim Demon' af Turbonegro, er fornemt udført her og giver et punket lyspunkt at runde pladen af med. Energien er intakt, ja vel egentlig intensiveret umådeligt. Det er simpelt, det er kækt, og det holder. Præcis som hele udgivelsen gør.