Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Thrash, kult og glam på Copenhell

Populær
Updated
Thrash, kult og glam på Copenhell

De fire sidste navne er offentliggjort på årets Copenhell, der nu også har tysk thrash, norsk kultpunk og britisk partyrock føjet på plakaten – og morgenvækning med Red Warszawa.

Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (Amager Bio 2012)

Fire nye navne melder deres ankomst som de sidste tilføjelser til årets Copenhell – fire stærke navne!

Kreator


På denne side af Atlanten er tyske Kreator kongerne af thrash metal. Et hverv de med hård hånd har bestridt siden midten af 80’erne. Mille Petrozza & co. vil med andre ord give dig en lektion i, hvordan old school thrash metal skal fremføres.

Sidst tyskerne gæstede en dansk festival var på Roskilde Festival i 2013, hvor vores anmelder skrev: ”en helt igennem bundsolid og meget mere end godkendt metalaften.” Det bliver næppe en anderledes oplevelse, når Kreator forener Copenhells publikum i had!

Læs alt om Kreator her.
Turbonegro

På Roskilde Festival 2013 kunne man også opleve Turbonegro. Det norske kultband leverer hver gang en rock & roll/punk-fest af provokerende høj klasse. På Dyrskuepladsen viste den britiske frontmand Duke of Nothing i den grad også, at han er en værdig erstatning for legendariske Hank von Helvete, der stod i spidsen for Turbonegro i næsten to årtier før sin exit.

Utallige medlemmer har siden dannelsen i 1989 kommet og gået i det psykotiske rockband, så kun bassisten, ”Bongo Neger”, og rytmeguitaristen, ”Brune Neger”, er medlemmer, der har været med fra start. Bliver du svenskeragtigt politisk korrekt stødt over deres kunstnernavne, er Turbonegro i øvrigt nok ikke et band for dig ...

Læs alt om Turbonegro her.
The Darkness

Twisted Sister kan jo desværre ikke spille hvert år. Men så er det jo godt, at et af de bedste glambands fra generationen efter kan træde til i stedet for. I 2003 bragede det britiske band ind på klodens hitlister med debutpladen ’Permission to Land’ og gav i årene efter to noget nær legendariske koncerter i den nu nedbrændte KB Hallen.

i 2006 gik bandet dog i opløsning, da den karismatiske frontmand Justin Hawkins' trang til alkohol og stoffer blev for voldsom. I 2011 vendte de britiske festrockere tilbage på fuld styrke, og hvis ét band skal levere årets største party på Copenhell 2015, bliver det næppe andre end The Darkness. Med sig har de deres helt nye trommeslager Rufus Taylor, der er søn af Queens berømte trommeslager, Roger Taylor.

Læs alt om The Darkness her.
Red Warszawa

Morgenvækning lørdag kl. 13 med Red Warszawa? Kun fantasien sætter vist grænser for, hvor gusten den oplevelse bliver! #portvin #idioti #MinPikDenErSåLangSomBrøndbyStrand

Læs alt om Red Warszawa her.Læs absolut ALT om Copenhell her.