Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Megaklar til hor-Roskilde

Populær
Updated
Megaklar til hor-Roskilde
Megaklar til hor-Roskilde
Megaklar til hor-Roskilde
Megaklar til hor-Roskilde
Megaklar til hor-Roskilde

Chris Reinert og Autopsy glæder sig mindst lige så meget som os andre til, at det horror-glade band skal sprede uhygge på Roskilde-festivalen.

Kunstner
Dato
27-05-2011
Distributør

Selvom teknik og telefonkvalitet gennem årene er blevet bedre, så var aftalen om en snak med Autopsy ikke blevet bekræftet så langt, at der var sat navn på, hvem der ville ringe. Med optagegrej der lige skulle på plads blev starten på snakken med trommeslager/growler Chris Reinert lidt kikset, men så var man da i gang.

Jeg kunne ikke lige høre hvem af jer, jeg havde fået fat på?


Det er Chris!

Det regnede jeg også med, for man ser oftest i interviews med Autopsy, at det er dig.

Hahaha! Ja, det er det som regel. Jeg har vist bare mest ledig tid til den slags.

Nu har I jo været tilbage nogle få år, men hvad fik jeg til at se på et nyt fuldlængde album, og hele processen med at skabe et "rigtigt" Autopsy-album?

Det var bare en del af at finde sammen igen: at skrive nyt materiale. Faktisk var det ikke intentionen fra start, men så snart vi fandt ud af at vi skulle spille et par festivaler, så begyndte vi også at arbejde med nye sange.

Ang. materialet og dets stil, så ved vi sådan rimeligt godt, hvordan Autopsy lyder, så vi holdt os til det. Ting, der ville passe med det gamle uden at kopiere det.

Jeres stil på de tidligere albums er egentlig ret forskellig fra album til album, så man kunne jo spørge sig selv, om det skulle være i den "ene eller anden ende"?

Hahaha, ja, men det er stadig "bare" death metal. Simpelthen! Det er gået fint på alle de andre albums, du ved, vi befinder os i vores egen lille isolerede "boble", så hvad folk mener om det, det er op til dem.

Hvordan har det været at skulle skrive de her – man kan vel godt kalde dem syge – tekster igen? Var det svært at fange tonen og finde inspirationen igen?

Næ, det var nu ret let. Det er bare sådan, vores hjerner fungerer, haha! Så det var ikke hårdt som sådan, men der ligger da en lille udfordring i at komme op med noget nyt. Altså finde på noget, som ikke kopierer tidligere idéer fra os, eller kommer så langt ud, at det bliver til grin, hehe. Jeg elsker at skrive den her type ting, så det er ikke så svært igen.

Er teksterne metaforiske på nogle måde eller er det mere eller mindre slet og ret splatter-tekster?

Det vil jeg lade folk afgøre selv, når de læser dem. Alle teksterne er historier vi har fundet på, undtagen 'Sewn into One', der er baseret på 'The Human Centipede' (hollandsk horrorfilm fra 2010), fordi vi elsker den film, haha. Det er cool, hvis man læser dem og finder en anden vinkel i historierne, men det er også fint, hvis man bare ser dem som brutale og ulækre.

Det virker måske ikke sådan, men vi lægger faktisk en del kræfter i historierne, og prøver at gøre vores bedste med teksterne.


FOR BESKIDT ELLER IKKE BESKIDT NOK

Den nye plade lyder både lidt af gamle dage, men med et lille moderne twist. Ikke som dagens "moderne metal", men bare lige et frisk pust. Hvordan har I arbejdet med lyden?

Hmm…jeg tror bare vi ved, hvad vi vil have. Vi har en producer, som vi arbejder godt med og har benyttet i lang tid, og han ved hvordan vores idéer skal komme til live i studiet. Det er egentlig så simpelt. Meget af det er så enkelt, når man ved, hvordan man vil lyde. Vi var ikke bange for at få en rigtig fed lyd, så det gik vi efter, samtidig med at det skulle være tungt, brutalt og beskidt. Vi har været så mange gange i studiet, så det bliver rimelig let for os at få det, som vi vil have det.

I gamle dage, hvor man arbejdede med producere, som måske ikke var så vant til metal overhovedet, så skulle man nærmest tvinge dem til at lave den lyd, man ville have.

På de gamle albums, troede vi, at vi havde sej lyd, men vi fik kritik for lyden hele tiden. For pæn. Men nu ser folk jo tilbage på dem med glæde, fordi de lød anderledes end alle de andre.

Ja, de har bestemt overlevet tidens tand...

Yeah, jeg er faktisk ret overrasket. Vi fik jo kritik, som sagt, og mange spørgsmål om, hvorfor vi ikke tog til Morrisound (Death, Sepultura, Cannibal Corpse m.fl – red.) eller Sunlight (Entombed, Dismember, Grave m.fl. – red.). Folk spurgte hele tiden. Det er ret pudsigt, for nu er det nærmest omvendt, hvor folk hører det nye album, og mener, at nu lyder det nærmest for godt. "Hvorfor fik I ikke en beskidt lyd som på 'Mental Funeral'?". Haha! Man kan ikke behage alle…

Hvad var årsagen til, at I stoppede dengang i 94/95?

Ærligt talt, så dræbte den sidste USA-tour os. Den var dårligt organiseret og varede i virkelig lang tid. Der var dårligt fremmøde til mange af shows'ene. Det stressede os som band, og da touren var slut, var det bare ikke sjovt mere, så vi besluttede at sige, at det var det.

Vi havde dog arbejdet på nyt materiale, så vi valgte at optage et sidste album ('Shitfun' – red.) og give et farvel-show, så vi kunne slutte på en god måde.

I har været aktive med musik i alle årene bagefter, men føler I nogle forskelle med Autopsy, nu hvor I er tilbage igen?

Nej, nej. Det føles fuldstændig som dengang, og det er derfor, at det sjovt at gøre det igen. Vi føler stadig på samme måde, som da vi var 18 år gamle, og dannede bandet. Der er den samme begejstring for det.

Er der så flere folk til shows, og en større generel interesse, nu I kan have "gamle" fans og nye måske har opdaget jer efter 1994?

Åh ja, der er bestemt flere folk. Der er en ny generation af "kids", som ikke engang var født, da vi havde vores første periode, og nu kommer de til vores shows, og kan alle teksterne. Det er fedt, jeg er vild med det. Jeg var selv som teenager vild med metal, og jeg kan huske den begejstring, når man så eller hørte et nyt band, som man kunne lide. Så det, at man kan give faklen videre til en ny generation, er bare stærkt.


ROSKILDE? VI GLÆDER OS MEST!


I skal spille Roskilde-festivalen i år, og det er jo ikke en rendyrket metalfestival, selvom der altid er en del metal. Laver I en anden type show, sådan et sted, når I ved, at der kan være folk, som ikke lige er til metal?

Vi har faktisk aldrig spillet på sådan en type festival før, hvis jeg skal være ærlig. Det plejer at være metalfestivaler, så jeg tror det bliver rigtig interessant. Vi glæder os til det!

Så er vi da beærede over, at I vil komme til Roskilde!

Åh, det er os, der er beærede. Det er fedt, og vi har aldrig været i Danmark før, og det skulle være en cool og unik festival.

I et interview med dig, udtalte du, at du før et show, "ryger lidt, drikker lidt, ryger lidt, strækker ud, drikker lidt". Er det vigtigt lige at have lidt alkohol i kroppen før et show?

Haha! Sådan har det bare altid været for os, uanset om det er en øver, indspilning eller et show. Det er sådan, vi er. Vi spiller ens, uanset den tilstand, vi er i. Det er ikke strengt nødvendigt, men hvorfor ikke? Hahaha!


TROMMETJANS OG VOKAL FALDER HELT NATURLIGT

Trommer og vokal – hvordan fik du den skøre idé "back in the day"?

Det var ren nødvendighed. Vi prøvede at finde en vokalist, men intet fungerede rigtigt. Så jeg hang lidt på den. Faktisk skulle Eric synge cirka halvdelen, men han valgte lidt efter lidt, at det ikke rigtigt var noget for ham.

Normalt ser trommeslageren ud til at svede mest under et metalshow, så det er jo et lidt pudsigt valg, så man skulle tro, at det er ret hårdt også at synge?

Nu er jeg jo vant til det efter 24 år. Det kræver helt sikkert en hel del energi, men det generer mig ikke. Jeg har gjort det så mange gange nu.

Stiller I anderledes op på scenen, så du bedre kan nå ud til publikum og ikke bare er gemt bag trommerne?

Ikke noget specielt, egentlig. Jeg siger nogle ting til publikum, men jeg prøver ikke at sige så meget faktisk. Det er da en udfordring, når man ikke har en sanger forrest på scenen, men vi gør det bedste, vi kan. Og de andre i bandet prøver at skabe en masse energi på scenen, og gøre det så interessant som muligt med vores konstellation.

Lille emneskift, men nu berørte du jo selv ting, der startede for over tyve år siden: Fulgte du meget med i Deaths udvikling, og kunne du lide materialet, efter at Chuck flyttede, så du ikke længere kunne være med?

Jeg savnede ikke at være med i bandet, fordi vi dannede Autopsy straks efter, så der var ikke tid til at savne noget. De havde deres, og vi havde vores. Det var nu cool, vi forblev venner, og jeg så Chuck her og der. Når Death var i vores område, gik vi ud og så dem og hang ud. Der var ikke tid til at tænke over, hvad der kunne eller skulle være sket.

Kunne du lide Deaths materiale efter, du gik ud?

For at være ærlig: jeg kunne bedst lide det tidlige materiale. Men over årene har jeg lært at sætte mere pris på det ældre materiale, som ellers først var lidt "chokerende" i den retning, det tog. Som teenager før jeg kom med i bandet, lyttede jeg meget på deres demoer alt det her Death/Mantis-materiale så det var ligesom indlejret i mit hoved.

Som tiden gik, og de lavede flere plader, så fandt jeg ud af at sætte pris på og forstå Chucks plan for bandet. Han vidste præcis, hvad han ville med det, om folk så kunne lide det eller ej. Han gjorde det godt, og var tro mod sig selv hele vejen.


DET VILLE VÆRE "HORROR" HVIS ALLE ELSKEDE DET NYE MATERIALE

Tilbage til jer i Autopsy og det nye album: I har fået ret god feedback på det. Er det som forventet?

Man ved aldrig, hvad man skal forvente. Vi kan ikke gøre andet, end at sikre at vi selv er tilfredse med det. Derefter er det ude af vores hænder. Reaktionerne har været gode – jeg har set et par få klager, ikke så mange, og som regel er det folk der ønsker, at det havde været 'Severed Survival part 2' eller,  at det lød som 'Mental Funeral', haha.

Der er forbavsende få klager, udover et par kommentarer om, at vi burde lyde beskidte som i gamle dage, hvor det var modsat: "hvorfor får I ikke en pæn, poleret lyd?". Det vil altid være sådan, lav flere hurtige sange, flere langsomme sange osv. Haha, men jeg vil sige, at 98 % af feedbacken har været virkelig, virkelig god. Jeg ville være skræmt, hvis alle bare elskede det.

Så nu står den på tour?

Nej, nej. Ingen tour, bare nogle få shows. Vi spiller en håndfuld shows, ligesom sidste år, men dog lige lidt flere. Vi lader andre bands, som har lyst og kan, om at turnere.

Uha, igen vil jeg gerne sige, at vi så er ganske glade for, at I lægger vejen forbi Danmark med et af disse få shows!

Det bliver fedt, ja. Fornøjelsen er helt på vores side, vi glæder os!

Når nu Chris er så glad for "The Human Centipede", så putter vi som noget nyt en filmtrailer ind i stedet for musik. Behager det ikke så fang Autopsy-sange på myspace.