Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Supertunge Metallica numre !!

Populær
Updated
Supertunge Metallica numre !!
Heavyjam.dk besøger Metallica i deres studie i San Francisco. I første omgang for at kunne konstantere at de nye numre fra "St. Anger" er ... MØGHAMRENDE HÆVIE! SAN RAFAEL, CALIFORNIEN: - Efter at have besøgt Metallica i studiet på de seneste tre symfoniløse albums (”Load”, ”Reload” og ”Garage Inc.”) var det med umådelig spænding at undertegnede tog ud til bandets nye studie 20 minutters kørsel nord for San Francisco for at lytte til fem af de elleve nye numre fra det kommende og længeventede ”St. Anger album”. Dvs. fem numre i deres ufærdige rough mix version, hvor der siden er blevet lagt et par enkelte guitarer på, her og der.

Blev placeret på en god blød stol foran mixerpulten, lige midt mellem tornado-højttalerne og så var det både at spidse øren og pen. Her er det umiddelbare indtryk af de fem numre, som jeg hørte en gang mere samme steds, et par dage senere:

”Frantic” (5.54): Choook, med en næsten “Fight Fire With Fire” agtig intensitet blæses såvel seancen som nummeret i gang! Det er hævi som bare pokker, hvor associationerne undervejs går fra en ret rå udgave af Discharge (det legendariske hardcore punkband, som Metallica bl.a. dyrkede på ”Garage Inc.”) til fede og komplekse breaks anno ”Master Of Puppets” pladen! Tak for kaffe. Intense vokaler fra James Hetfield, især i det mere melankolske omkvæd, ”keep on searching/this search goes on”, der lyder lidt som en blanding af ”Until It Sleeps” og Alice in Chains. I ét ord: overrumplende.

”St. Anger” (7.24): Næste er titelnummeret, over syv minutter langt. Sygelig thrashet start, der veksler til fede mere mellow Hetfield-vokaler. Igen med en meget robust og rå lyd, hvor breaksene rulles ud af ærmet i en lind strøm. D’herrer kommer fandeme på arbejde på scenen med det her nye lort! ”I need to set my anger free,” råber James – og det skal jeg love få at han - og de andre - får gjort i dette forrygende nummer, der er hævi-hævi og med et mellemstykke som sågar fik mig til at tænke en smule på lidt ældre Megadeth!

”My World” (5.51): Sej start fra rytmegruppen, Lars og Bob Rock, og med en meget rock’n’rollish feeling. Groovy stykke med en ren rå guitar mur – nej, snarere: MUR! Breaks, breaks, breaks… særligt er der et rigtig fedt break med et tonsende tungt groove og rigtig fede, lækre Hetfield-harmonier. Lidt roligere og mere groovy end de to foregående dynamit stænger, men et tungt og fedt nummer.

”Some Kind of Monster” (8.28): Rå garage lyd igen og med en hård groovy overgang. Også en meget rock’n’rollish feeling i dette nummer, indimellem meget speedet og punket, men stadigvæk med utallige breaks og detaljer, der understreget at Metallicas genfundne hæviness ikke bare er smadder for smadderiets skyld. Det er virkelig toptjekket og toptrimmet tons, det her!
NB: Bør også lige notere den sjove slutning, der næsten er helt Meshuggah-agtig !!!!

”All Within My Hands” (8.45): Sidste nummer i denne for-lytter ombæring er med en fuld banger start, med en lidt tricky overgang til det nærmest let jazzede(!) og Hetfield-sang og tilbage igen til hovedbankeriet. Igen: 1000 breaks. Meget syret rytme i grundstykket og slutningen byder på noget nærmest dæmonisk skrigeri fra James ("Kill, kill, kill"), som får én til at tænke på… Tom Araya !!!!

Det var den umiddelbare opfattelse af disse fem nye numre, men tag nu disse ord for det, de er baseret på: Umiddelbar intuition og association. Men min nysgerrig overfor det færdige album er i hvert fald blevet skærpet helt ind til tænderne, for Metallica er definitivt tilbage i den tonsende og monster metalliske gænge. Ifølge Lars Ulrich er der nemlig hverken ballader eller nogen "oplagte hit singler" tilbage blandt de sidste seks numre, som jeg ikke hørte. Uargh!

Her på Heavyjam.dk vil vi sørge for viril opvarmning op til udgivelsen af ”St. Anger”, den 9, juni, ikke mindst med vor interview med Lars Ulrich fra studiet i Metallicas HeadQuarter. Så, hold øje, vi er meget snart tilbage med Metallica interview én masse.

NB: Siden mit besøg har Metallica i øvrigt konfirmeret deres nye cover (billedet) samt den endelige trackingliste til ”St. Anger”, som skulle se således ud:

01 “Frantic”
02 “St. Anger”
03 “Some Kind of Monster”
04 “Dirty Window”
05 “Invisible Kid”
06 “My World”
07 '”Shoot Me Again”
08 “Sweet Amber”
09 “Unnamed Feeling”
10 “Purify”
11 “All Within My Hands”

Albummet vil også indeholde en DVD med disse 11 numre, indspillet live i øvelokalet sammen med den nye bassist Rob Trujillo, som jo ikke medvirker på albummet (det gør derimod Bob Rock).

Du kan i øvrigt tjekke andre farver på det nye album cover (som du ser her) og meget andet på bandets officielle side http://www.metallica.com

Kunstner
Genre