Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'13 - lørdag

Populær
Updated
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag
AMF'13 - lørdag

Lørdag er altid det store brag på Aalborg Metal Festival, og koncerterne fra hovednavnene Napalm Death og At The Gates skuffede bestemt heller ikke.

Kunstner
Titel
+ Internal Bleeding + Beheaded
Dato
09-11-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Fredagen på Aalborg Metal Festival 2013 sluttede faretruende langt inde i lørdagen. Så da jeg smed hovedet på puden, var det alt for sent. Næste morgen/formiddag kigger min ven så ind på gæsteværelset, hvor jeg sover, og han har en iskold gylden dame fra Valby Bakke med sig. Normalt vil en sådan gestus afstedkomme ros og varme om hjertet. Denne morgen var det ikke lige det, jeg mest havde lyst til. At stikke hovedet ind under dynen lå mere lige for. Jeg lukkede øjnene og tog en time mere. Men op skulle jeg jo. Da jeg kommer op i stuen og køkkenet, har selvsamme ven, som jeg har været på Aalborg Metal Festival med siden 2003, sørme stået i køkkenet og lavet vores traditionelle AMF-morgenmad: Knorrs lasagnette. Den var i ovnen, og jeg skulle bare smide mig i en stol i sofagruppen, se noget ligegyldigt tv og vente på, at maden blev serveret. Igen med en kold, gylden dame. Sublim service!

Maden blev nydt til en koncert-DVD med Deicide, og så var det ellers op på hesten igen og af sted mod Studenterhuset. Grundet generel udmattelse svigtede denne anmelder derfor sin kerneopgave ved ikke at se de tre første bands. Det var først, da malteserne i Beheaded gik på scenen, at jeg indfandt mig med min elektroniske notesblok. Dette lidt eksotiske indslag spillede en brutal omgang dødsmetal, og selvom folk stadig var lidt sløve, så gjorde Beheaded, hvad de kunne. De indrømmede blankt, at de ikke var vant til så kolde temperaturer, men de syntes, det var fedt at være her og servere metal fra Middelhavet.

Tempoet blev dog skruet ned, da amerikanske Internal Bleeding gik på. Tung og langsom dødsmetal, der reelt hedder slam-metal, hvis man spørger bandet selv. Sådan gøres det, når man kommer fra Long Island, New York. Internal Bleeding var befriende selvironiske og ærlige, og forsangeren tiggede alkohol fra publikum, der trofast serverede whisky og fadbamser til de tørstige og fattige musikanter. Den ene guitarist var så energisk, at han flere gange hoppede ned i fotograven for at spille helt tæt på publikum. Den slags går selvfølgelig rent ind i hjertet på folk, og de fik masser af klapsalver fra publikum. Internal Bleeding har holdt en kunstnerisk pause siden 'Onward To Mecca' pladen fra 2004. Men bandet kunne stolt proklamere, at der kommer en ny plade næste år, og de spillede da også flere sange fra den kommende plade denne sene eftermiddag.

Lidt det samme gælder for landsmændene fra Disgorge, der gik på bagefter. De har også holdt en længere pause med plader, men skulle efter sigende snart være klar med en ny plade. Da de gik på scenen, var det til endnu en omgang brutal dødsmetal, hvor der denne gang var stemt helt ned i kælderen. Disgorges forsanger fortjener her et par ord med på vejen. For det første havde han ubestridt den dybeste stemme på Aalborg Metal Festival 2013. Aldrig har så mange sange lydt så ens rent sangmæssigt. At manden så vælger at fremføre sine dybe brøl fra mellemgulvet i bar overkrop og shorts, gør blot situationen det mere pikant. Angel Ochoa, som manden hedder, var som en engel sendt fra oven til det kvindelige publikum. Denne mørklødede gut med langt sort hår, flot fuldskæg og en overkrop trænet, som var han med i filmen '300'. Æggestokkene flagrede lystigt på Studenterhuset i de 35 minutter, hvor Disgorge brølede sig gennem deres repertoire. De udnyttede faktisk ikke hele deres spilletid, hvilket man tydeligt kunne mærke ikke var velset hos de kvindelige fremmødte, da der gik et ærgrelsens suk gennem salen, da englen forlod scenen.

Skulle man som mand være interesseret i at komme til at ligne Angel Ochoa, så er opskriften relativt simpel. Træn! Lær følgende øvelser: bænkpres, bent over rows, chin-ups, curls, bænkpres, bænkpres og bænkpres. Kombiner det med noget proteinpulver og nogle års dedikation, og så skulle den være der. Coach Kent takker af.

Efter tre gange dødsmetal var det så tid til hollandske Textures, der med en noget mere progressiv og alternativ metal skulle bryde isen en smule. Det var noget helt andet, og efter 10 minutter valgte vi, at dette var det rigtige tidspunkt at tage en time-out og få noget foder i tanken. For indtil da havde det bare være formiddagens lasagnette og en masse rom og cola, der havde været dagens menu.

Da fodringen var overstået og vi var tilbage på Studenterhuset var det tid til de tre sidste bands på Aalborg Metal Festival. Østrigske Belphegor, britiske Napalm Death og svenske At The Gates. Du kan læse anmeldelserne af de tre bands ved at klikke på dem nedenfor.

Belphegor
Napalm Death
At The Gates

Og så var Aalborg Metal Festival 2013 pludselig slut. De tre dage gik hurtigere end forventet. Vi vil gerne takke Nordic Rock Booking for endnu en professionelt udført metalfestival. Det var 11. gang, vi rapporterer fra begivenheden og vi glæder os allerede til 2014. Publikum var helt fantastiske og opbakningen god. Mædl-pølserne ude foran blev også besøgt flittigt, og vi fik knyttet næve med masser af bekendte fra nær og fjern. Ligesom fredagen gik lørdagen videre til Rock Caféen, hvor der blev spillet rigeligt med Pantera, Metallica, ZZ Top m.m. ud på de sene nattetimer. Vi var ikke blevet klogere siden sidst, så vi deltog selvfølgelig i eskapaderne igen. Åh, nej.