Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'13 - At The Gates

Populær
Updated
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates
AMF'13 - At The Gates

Svenskerne, der er ophavsmænd til melodisk dødsmetal og inspiratorer for et hav af metalcore-bands, gjorde en god figur på Aalborg Metal Festival 2013.

Kunstner
Dato
08-11-2013
Trackliste
1. Slaughter Of The Soul
2. Cold
3. The Swarm
4. Terminal Spirit Disease
5. Raped By The Light Of Christ
6. Under A Serpent Sun
7. Windows
8. World Of Lies
9. Captor Of Sin (cover)
10. The Burning Darkness
11. Suicide Nation
12. The Beautiful Wound
13. Unto Others
14. Need

15. Blinded By Fear
16. Nausea
17. Kingdom Gone
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

At The Gates er levende legender. Med plader som 'With Fear I Kiss The Burning Darkness' og selvfølgelig 'Slaughter Of The Soul' har de sikret sig en evig plads i metallens annaler. Desværre gik de i opløsning kort efter udgivelsen af sidstnævnte tidløse mesterværk. Men for nogle år siden blev det alligevel for meget for de involverede, og bandet blev gendannet. Her i 2013 er de så for alvor tilbage, og rygterne om en kommende plade tager heldigvis til. Turnéaktiviteten har ikke været større, og denne gang bragte det At The Gates til Aalborg Metal Festival.

Selvfølgelig er de hovednavnet, og det kan da også mærkes i salen, da de går på scenen til titelnummeret fra netop 'Slaughter Of The Soul' - og så er festen i gang. Björler-brødrene er usvigeligt sikre musikere, og det er resten af bandet i øvrigt også, hvilket gør at intet er overladt til tilfældighederne. Det kører på velsmurte skinner.

Den skandinaviske forbrødring bliver da også komplet, da forsanger Tomas Lindberg spørger, om han skal snakke svensk eller engelsk, og publikum foretrækker det første. Det her har folk virkelig set frem til. Stemningen nærmest eksploderer, da de vælger at hylde afdøde Jeff Hanneman med et Slayer-cover i form af 'Captor Of Sin'. Det hele går op i en højere enhed.

Man kan dog ikke lade være med at tænke, at det kører lidt for nemt for At The Gates denne aften. De har publikum i deres hule hånd, men gør ikke noget nævneværdigt ved dem i den position. Publikum får bare lov til at være og overvære. Det føles lidt, som om At The Gates lader den køre på autopilot. En autopilot, der dog kører rigtig hurtigt og gør det rigtig godt. Men alligevel. Det magiske, som enkelte har oplevet bl.a. på Wacken Open Air for år tilbage, udeblev denne aften.

Ingen tvivl om, at koncerten denne lørdag aften på Studenterhuset var fed. Men der manglende lige den sidste gnist i øjnene på At The Gates, til at det blev virkelig godt. Højdepunktet var selvfølgelig, da de spillede 'Blinded By Fear' som det første ekstranummer, og så var der ikke et øje tørt. Det er en ganske udmærket måde at lukke Aalborg Metal Festival 2013 på, og med Napalm Death frisk i erindringen var det en fin finale. Sådan en festival går alt for hurtigt ,og her på Devilution glæder vi os til at se, hvad arrangørerne hos Nordic Rock Booking har tænkt sig at hive til Aalborg i november måned næste år. Årets program var afvekslende, vovet og sikkert. Festivalen blev gennemført med sikker hånd, og vi vil gerne takke de fremmødte for en fed atmosfære. Publikum til Aalborg Metal Festival har altid været fede og var det igen i år. Vi ses igen i 2014!