Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I nostalgiens tegn til Re-Launch af The Rock

Populær
Updated
I nostalgiens tegn til Re-Launch af The Rock

The Rock er blevet til The Rock CPH og har samtidig fået en flot make-over, hvilket blev fejret med en Re-Launch festival, hvor Konkhra headlinede fredagen

Kunstner
Spillested
Dato
12-11-2010
Trackliste
Konkhra:
The Reckoning
Spit or Swallow
S.A.D
Warmonger
Lions Are Hungry
Parasite
Breathe The Fear
Religion is a Whore
Eye of Horus
Center of the Flesh
Divine Wind
Heavensent
---
Facelift
Life Eraser
Koncertarrangør

En næsten langhåret gymnasieknægt med bumser i ansigtet stod i sommerferien 1996 (eller deromkring) i Fælledparken og fik akkurat rørt den cd, der fløj mod ham, men desværre også forbi, og hen til en anden heldig gut. Cd'en var med Konkhra og hed 'Live Eraser', og var kastet af bandets frontmand Anders Lundemark.

Konkhra var det danske band, som jeg - den førhen langhårede knægt med bumser - så flest gange i midten af halvfemserne, og Fælledparken var så afgjort det mest aparte sted at opleve et dette dødsmetalband. Forældrene var ude af huset, så søsteren var ellers ikke meget for at sende lillebror fra forstadens tryghed til farlige København. Men alderen var nu alligevel til at rende rundt på egen hånd, så der var intet at gøre.


Nye folk i angrebet

Derfor var det også fedt endelig at se Konkhra igen, selvom det kun er førnævnte frontmand, som stadig er at finde i line-uppen. Men erstatningerne gjorde det godt, så musikalsk var alt stadig tip-top. Nostalgien brændte!

Det kan måske undre læseren, hvorfor denne artikel er bygget op som en art reportage og ikke bare en anmeldelse. Men på dagen var jeg så ganske inhabil, da jeg med Electric Hellride, som redaktionens Anders Molin også spiller i, havde fået lov til at varme op for Konkhra. En fed oplevelse, som det naturligvis vil være helt forkert at forsøge at beskrive i dybden, da det nok vil blive en anelse farvet.

The Rock fejrede sig selv denne weekend og de nye boller på suppen, som blandt andet har betydet masser af stemningsfuld maling og grafitti på væggene og en effektiv fyraftensbar i TEX-afdelingen, hvor rygetrængende endda ikke behøver gå udenfor. I rygeområdet er luften tyk og tung, som den stemning jukeboxens fede udvalg føjer til den velassorterede bar.


Frygtindgydende pave

Men tilbage til Konkhra: bandet spillede med et kæmpe backdrop med et sejt motiv med en ret farligt udseende pave og nogle nonnelignende afklædte tøser (se det på Konkhras hjemmeside). Fuldfede 'Religion is a Whore' var med i sættet og passede perfekt til set-uppet.

Der var dog fokus på hele den lange karriere. Endda med numre skrevet, da den nye guitarist, ifølge frontmanden, kun havde et par år bagen! Der var godt gang i de fremmødte - proppet var der ikke just, da festivallens program desværre var blevet meldt lidt sent ud - men alle på gulvet havde armene i vejret og skrålede med på blandt andet 'Facelift' og 'Life Eraser', der flot rundede aftenens show af inden DJ's tog over med mere af den sprøde musik.

Anders Lundemark og hans nye folk gjorde det afgjort godt. Fed, beskidt bas fra Steffen og præcist spil fra trommemonstret Mads og ditto guitaropvisning fra Michael.

Efter koncerten blev folk spredt lidt ud, da nogle trak til TEX-delen og andre måske ligefrem tog hjem, så den nye DJ-pult med seje pladevendere fik desværre ikke helt den opmærksomhed, som det var fortjent, men man fik indtrykket af, at The Rock med sit Re-Launch mener det alvorligt, og vi har alle meget godt at vente i dybet under Skindergade.

NB: Devilutions dygtige fotograf skulle desværre ud på andre fotoopgaver denne aften, så vi skal derfor beklage, at vi ikke har fotos fra Konkhras show.