Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal Magic 2011: Sej fredag

Populær
Updated
Metal Magic 2011: Sej fredag
Metal Magic 2011: Sej fredag
Metal Magic 2011: Sej fredag
Metal Magic 2011: Sej fredag
Metal Magic 2011: Sej fredag

Knap havde man sundet sig ovenpå Roskilde Festivalen, men den vidunderligt oldschool festival Metal Magic i Fredericia måtte besøges – også selvom det kun blev til et endagsbesøg.

Fotograf
C.V

Et kig i programmet for årets Metal Magic Festival samt interviewet, vi bragte for nylig med arrangøren Martin, gjorde det let at lade sig lokke til Fredericia og opleve den fjerde udgave af festivalen. Det blev skribentens første besøg, men forhåbentlig ikke det sidste, for som Martin havde berettet om i interviewet, så var der en fed og hyggelig stemning samtidig med, at musikken kunne fås fra oldschool "kitsch" til oldschool lækkerier.

Så københavneren måtte en tur på toget, og blot et par timer efter, arbejdspladsen var blevet forladt, så stod den på musik, øl og den rette heavy-metal-spirit takket været festivalgæsternes væld af fede cowboyveste og påsyede patches med fede bandlogoer.

Koncertplads Camping
Foto, venstre: området foran udendørsscenen.
Foto, højre: Naturligvis kunne der camperes.


I og med at arbejdet skulle passes, så måtte nogle af fredagens bands undværes – som fx Children of Doom, hvis show folk talte begejstret om. Og så var der også en torsdag som var blevet misset, hvor man fx havde kunne opleve Serpent Saints med Artillerys Søren på vokal. Det bliver forhåbentlig noget, man får mulighed for at opleve en anden gang.

Første band, som skribenten nåede at se, var svenske Helvetets Port. Så bliver det ikke meget mere kitsch! Spandex, overskæg og solbriller og så en omgang heavy metal, der trak på genrens største klichéer tilsat en spids banalitet. Af og til krummede man tæer – alligevel var det svært ikke at synge bare lidt med på nogle af gruppens catchy omkvæd - 'Man with the Chains' kører stadig på repeat i hovedet.

HP1 HP2
Fotos: Helvetets Port.

Programmet var sådan anlagt, at man udover at kunne nå at se alle bands – lidt i princippet som på Copenhell med den store og lille scene – så var der også lige 10-15 minutter efter hvert band til der gik noget i gang på den anden scene. Det gav et godt pusterum til lige at proviantere i de billige øl, gå en tur i pølsevognen eller bare få en snak med flinke ligesindede.

Pølsevogn WC
Foto, venstre: Pølsevogn! Fotograf Dinesen ville have været lykkelig!
Foto, højre: Der var styr på det hele - også toiletforholdene.Foto, venstre: Denne gamle togvogn indeholdt en fin bar.
Foto, højre: Intet metalarrangement uden øl.


Efter svenskerne havde serveret gammeldags heavy, stod den på lidt mere besynderlig musik og doomede toner med fløjte. Det fungerede ganske fint for italienske Hands of Orlac, hvis sangerinde leverede en noget indadvendt præstation med sin  specielle stemme, forførende og hypnotisk messende. Og fløjtespillet vækkede minder om hedengangne norske Bethzaida.

Fra den mørke indendørs-scene gik det atter ud i solen, og et brag af en koncert fra hollandske Vanderbuyst. Der var virkelig tale om et tændt band. De er anmeldt HER.

Tændte var danske Blazing Eternity også på indendørsscenen. Bandet var gendannet til lejligheden og spillede et specielt show med fokus på sit ældste materiale. Ligeledes fortjener det flere ord, så find anmeldelsen HER.


Fotos: Hands of Orlac

Igen skulle den rette heavy-metal ånd, som den blev skabt af genrens forfædre, findes frem. Nitter, high-pitch vokalskrig samt høj guitarføring fra langhårede svenske herrer. Og headbangingen var massiv på de forreste rækker som reaktion på Rams heavy metal, der rummede masser af riffs, som havde patina, som var sangene alle skrevet i start-80'erne.

På den indendørs scene efterfølgende faldt tempoet gevaldigt, da chilenske Procession leverede en fed omgang doomet heavy metal, der havde sine fælles genretræk med stærke Candlemass. Det var en helt og aldeles glimrende koncert fra trioen, som havde en fin sans for melodier og stemning.


Fotos: Ram


Fotos: Procession.

Udendørsscenen var nu blevet omsluttet af aftenens mørke, og det var med til, at headlinerne i Nifelheim fik fede vilkår for det soniske angreb på det stadig metalsultne publikum. Oplevelsen kan ikke beskrives på få ord, så koncerten er i stedet anmeldt HER.

Desværre havde skribenten en aftale med DSB, så festivalpladsen måtte forlades straks efter svenskernes fede show, men som reportagen på Metalzone jo skriver, så var der stadig et lille trick i hatten fra arrangørerne til denne aftens underholdning. Udover det, var der selvfølgelig også et stærkt program lørdag med blandt andet Enforcer, så det var med en vis ærgrelse, at næsen blev vendt hjemad.

I det hele taget så vidnede flere af bandenes takketaler til "Martin from Metal Magic" om, at der er tale om en superdedikeret arrangør, som har mange gode og dygtige hjælpere til at få den forholdsvis lille festival til at køre. Men hvad der måtte mangle i størrelse opvejes af stor stemning og lækker musik. Jeg må tilbage til næste år!