Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Breaking banger news

Populær
Updated
Breaking banger news
Nyt Rammstein album på vej. Heavyjam.dk har hørt de første otte numre. Tyske Rammstein er på vej med deres fjerde studie album i september og i den anledning var 2/5 dele af bandet (guitarist Richard Kruspe-Bernstein og trommeslager Christoph "Doom" Schneider) på besøg i København i fredags for at give de første interviews. Ved denne lejlighed arrangeredes også en enkelt afspilning af otte numre fra albummet, herunder seks i færdig form og to endnu ikke-masterede. Bandet forventer i alt 12-13 numre på albummet, men for at stille nysgerrigheden hos Heavyjam.dk’s Rammstein-interesserede abonnenter vil lige hastigt kommentere de nye numre, der i voluminøs stil nåede ørene denne fredag formiddag klokken kvart i kaffe.

"Reise, Reise" er et storladent og dramatisk nummer med klassiske Rammstein-harmonier og endda med harmonikaspil i dets udfadning(!), mens "Amerika" har et hårdt og fast, næsten dansabelt beat med et meget markant guitarstykke, der næsten går over i et klassisk heavy metal lead guitar. Begge disse sange virkede egentlig mere fængende end 1. singlen "Mein Teil", der mixer det tunge og underfundige med det storladne i omkvædet. Tungt heavy riff og måske er nummeret egentlig lidt henad det tidlige Rammstein? Slutter som et soundtrack til en horrorfilm. "Flugangst" er et lidt længere nummer, med et stemningsfuldt tangentstykke som supplement til et stort, tungt klassisk Rammstein-beat. "Keine Lust" og "Morgenstern" lød meget Rammsteinske, men uden umiddelbare ekstra finesser (efter kun én gennemlytning, som nævnt!). De to umasterede numre var mere specielle: "Los", med et meget fremtrædent akustisk guitarstykke(!) mens "Amoure" er baseret på et blidt, melankolsk synthstykke suppleret med et meget hårdt Rammsteinsk omkvæd.

Her på Heavyjam.dk arbejder vi på flere fuldfede Rammstein-aktiviteter frem til udgivelsesdagen, nærmest sætter vi fokus på den førnævnte 1. single ”Mein Teil” (ude ultimo juli), som guitarist Richard Kruspe-Bernstein og Christoph "Doom" Schneider eksklusivt vil kommentere. Senere bringer vi resten af interviewet med de to herrer. Desuden er der givetvis noget af en ekstraordinær fanvenlig begivenhed på vej lige op til albumudgivelsen, så hold godt øje med Heavyjam.dk i de kommende uger/måneder!