Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - "13" albumtitler

Populær
Updated
Top 5 - "13" albumtitler

Det er blevet den 13. uge i år 2013, og som om det ikke var nok, så fejrer Suicidal Tendencies tallet 13 på bandets nye skive. Men de er ikke ene om at flirte med ulykkestallet.

Titel
+ Anvil + Black Sabbath + Megadeth + Six Feet Under
Dato
25-03-2013
Fotograf
Jacob Dinesen

1. Suicidal Tendencies - 13
Amerikanerne lægger sig øverst på denne liste med flest gyldige årsager til titlen '13'. Det er godt nok ikke det 13. album, men der er gået 13 år siden sidst bandet udgav noget, albummet udkommer i uge nummer 13 i år 2013, og så er der 13 sange på albummet.

2. Anvil - This is Thirteen
Det var dette album, som Anvil syslede med i dokumentaren 'The Story of Anvil', som fik det canadiske band tilbage på de større scener. Titlen røber måske, at det her var bandets 13. album, men også her har man ramt et sangantal på 13 - og da der også er et titelnummer på skiven, så rammer bandet lige en 13'er yderligere.

3. Megadeth - Th1rt3en
Dave Mustaine og co. går Anvil i bedene med den her. 13. album, 13 sange, hvoraf det ene slet og ret hedder '13'. De får endda puttet 13 ind to gange i titlen ved at skrive det som 'Th1rt3en'. Men den slags er jo snyd, så det tæller ikke med. Desuden kan Dave få noget at klynke over ved at blive forvist til en plads under Anvil, selvom han og bandet benytter eksakt samme tricks.

4. Black Sabbath - 13
'13' hedder det længe ventede nye album fra Black Sabbath. Som med Suicidal Tendencies er det ikke det 13. album i rækken, derimod album nummer 19. Men bandet har udtalt, at de også vil lande på 13 sange i alt, og udgivelsen vil falde sommeren 2013, så der er masser af grunde til at vælge ulykkestallet 13. Nå ja, Ozzy må jo også siges at være lidt af en ulykkesfugl, så måske det er endnu en årsag til titlen?

5. Six Feet Under - 13
Nederst på listen finder vi Six Feet Under, der ellers udgav et Devilution-rost album for meget nyligt. Men må de tage til takke med en plads nederst, hvor de kun lige lander over Blur udenfor top 5'ens rammer (og Devilutions musikalske rammer). Albummet var nummer seks i rækken og blev udgivet i 2005. Her er simpelthen ikke nok 13-taller til at få 13. Dumpet.

I denne live-optagelse af Anvil fortæller den sympatiske Lips om det "uhyggelige tal":