Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AC/DC på den døde måde

Populær
Updated
AC/DC på den døde måde
Six Feet Unders growlende genindspilning af "Back In Black" sætter tvivl i sindet hos den kombinerede death metal- og AC/DC fan, Kong Kent. Chris Barnes og co. har en usandsynligt old-school måde at gøre tingene på. Deres tilbagelænede dødsmetal kan ikke altid få undertegnede op af stolen, men når de vælger at lave et cover af AC/DC’s legendariske album ”Back in Black” som helhed, bør det lige gives en ekstra chance. Barnes og co. har ganske simpelt genindspillet pladen fuldstændig som den var fra 1980, hvor så både guitar og vokal har fået det man på engelsk kan kalde en "extreme make-over".

Barnes growler sig gennem Brian Johnsons udødelige klassikere, mens guitarist Steve Swanson tordner sig gennem Young-brødrenes sublime repertoire fra en af musikindustriens største plader nogensinde. ”Back in Black” fra AC/DCs egen side fortjener et stort 13-tal, mens Six Feet Unders forsøg dog er en anelse mindre markant.

Umiddelbart var jeg helt skør med ideen og syntes det var fedt, og ved gennemlytning fik jeg da også trommet mig gennem klassikerne. For det er altså en plade uden ét eneste dårligt nummer. Ideen fortjener stor respekt, mens konceptet som sådan dog ikke rigtig formår at flytte nogen milepæle. Det er sjovt, men godt? Hmm… the jury is still out!

Titel
"Graveyard Classics 2"
Karakter
2