Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AC/DC interview del II

Updated
AC/DC interview del II
AC/DC's Brian Johnson om turnéformen, Stones, Megadeth, The Answer og rockfestivaler! Siden sidste uges interview har AC/DC startet deres verdensturné i USA og passende nok starter denne del II med et henblik på den 61-årige frontmand Brian Johnsons aktuelle tourform. Fem år efter det seneste AC/DC gig i Hammersmith Odeon i London.

"Jeg forsøger at holde mig frisk og i form," siger Brian Johnson, som har svært ved andet end at fyre den af.

"Selv om jeg forsøger at stå stille og spare på kræfterne, så kan jeg bare ikke gøre det sådan. Jeg har det ikke i mig. Så snart jeg er oppe på scenen har jeg ingen selvkontrol. Når vi går på scenen er det ofte sådan: 'OK fyre, i den første halve time tager jeg det altså lige roligt!' Og de andre i bandet siger: 'OK Brian, vi forstår dig, der er jo lang vej hjem og så kommer guitarerne....DAAAA-DA-DAAAA og så er jeg fucking gone again!"

"Når jeg hører musik er jeg fucking væk! Det er bare mig, jeg kan ikke gøre noget ved det, du ved. Og vil gøre det samme igen og igen."

Aktuelt i et AC/DC show, som udover Bon Scott-klassikerne og gamle Brian Johnson-æra hits som "Back in Black", "For Those About to Rock" og "Thunderstruck" også inkluderer nye numre som sætliste-åbneren "Rock'n'Roll Train", "Big Jack", "War Machine", "Anything Goes" og det aktuelle titelnummer "Black Ice".

Support for Stones

På den seneste turné med "Stiff Upper Lip" i 2000/2001 oplevede AC/DC og Brian Johnson noget som sjældent at supporte, men nu var det altså for the Rolling Stones, som var et af de band, Brian Johnson oftest sang covernumre af da han optrådte som teenager i sine forskellige 60'er amatørband i Newcastle.

- Hvordan var det at supporte dine gamle idoler, the Rolling Stones?

"Først sagde vi, at vi supporter ikke nogen og alt det der, men the Stones sagde: 'Hvad med at I så er vores gæster i stedet? Please, vi vil gerne lave det show med jer. Og de spurgte og spurgte. Og til sidst spurgte de os personligt, ikke gennem deres manager. Til syvende og sidst var det Mick Jagger, der faktisk sagde: 'Hør her, vi vil gerne, gerne have jer med på denne her tour, bare tre gigs, det er alt vi vil have!'"

[img]http://heavyjam.dk/img/2660.jpg[/img]"Og vi tænkte så over det: det er the Rolling Stones, en legende, lad os nu fucking spille sammen med dem! Og vi gjorde det, det var vidunderligt, vi have nogle fede aftener og vi skulle bare spille en time, hvilket jeg fucking elskede. Yeah, bring it on baby! Bare en time, det var som en tepause. En time på scenen, fucking easy, kunne man jo gøre stående på hovedet. Som en ferie."

Døtrene elsker Megadeth

- På en del af den samme turné havde I Megadeth med som support, og i et interview har Dave Mustaine fortalt mig, at han skrev autografer til dine børn??

"Yeah, det er rigtigt, hæhhæ! Ja, jeg har det fint sammen med en masse fede musikere og mine børn er absolutte Megadeth-maniacs. Men jeg stod sammen og talte med Dave da min døtre kom hen til mig: 'far, kender du ham?' Yeah! 'Kan vi få signet de her ting?' Yeah, klart! Uh-uh. Og så blev jeg dagens store helt for dem og det var jeg jo meget tilfreds med."

- Er det dem, der får dig med på den nye musik?

"Ja, det gør de og Megadeth er et godt band. Skid Row er et andet band, jeg rigtig godt kan lide, de har en masse passion. Der er mange gode bands. Der er også et nyt band ude fra Dublin - nej, Belfast - kaldet The Answer, som jeg lige hørte for nogle uger siden. Fuck, de blæser mig helt væk, dem kan jeg godt lide, specielt den der sang 'I Wanna Be a Baptist Preacher'. Fucking great!"

Og han mener det, Brian. The Answer er supportband på den aktuelle AC/DC turné i USA.

Tænder på rockfestivaler

Efter diverse interviewsegmenter fra dette Brian Johnson.interview omkring hans håb og ønske om at spille på Roskilde Festival, gerne næste år, har AC/DC-på-Roskilde selvfølgelig været det helt store samtale emne.

- Jeg har ellers forstået, at I ikke var så glade for festivaler på grund af den ulykke I havde i Salt Lake City i 1991?

"Det var ikke en festival, det var i en hal. Og det var ikke vores fejl, det var de der åndssvage sikkerhedsfolk..."

[img]http://heavyjam.dk/img/2661.jpg[/img]- Ja, men at den ulykke gjorde jer mere påpasselige...

"Yeah, det gjorde den definitivt, men tre mennesker døde og det var fucking forfærdeligt. Det skulle aldrig have været sket, men det gjorde det fordi en eller anden dum sikkerhedsperson havde opdaget en ny sikkerhedsbarriere, der dræbte dem alle tre! Det var fucking latterligt! Før vi startede, sagde vi, det her ser skidt ud! Ja, men det var ifølge loven, vi må have de barrierer oppe, sagde de. Og jeg sagde, bare som i spøg, 'nogen vil
da blive dræbt af dem!' Og fucking tre mennesker blev slået ihjel."

- Man er I trygge nok ved at spille festivaler idag?

"Ja, vi fucking elsker festivaler! Det er er fantastisk med festivaler, for alle har en fucking fed tid på dem og festivaler er meget, meget sikre nu."

AC/DC på Roskilde? Vi får at se. Foreløbig mangler der ihvertfald endnu en dansk dato på AC/DC's europæiske tourplan 2009, der ellers indledes i Oslo den 18. februar.

Kunstner
Genre