Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Breakdowns

Populær
Updated
Top 5 - Breakdowns

I denne uge kigger vi tilbage på nogle af de største breakdowns, der er kommet ud af metallen.

Kunstner
Titel
+ Hatebreed + Unearth + Havok + The Psyke Project + Bury Your Dead

Det er unægteligt langt fra det mest sofistikerede element af metallen. Men der er ikke meget, der som et tungt breakdown kan skabe en så stærk følelse af monstrøs uovervindelighed. Og muligvis også en lyst til at slå sig selv hårdt i brystet. Så orienter dig gerne om, hvor du befinder dig, før du kaster dig over denne liste af sveddryppende, bastante slag, der rammer lige i hjertet af dit indre hulemenneske.


1. Machine Head - Davidian
Machine Head gik ombord debutalbummet 'Burn My Eyes' fra 1994 med blytunge skridt. Ved 3:42 i åbningsnummeret tager bandet en dyb indånding og puster hårdt ud med et af metalhistoriens mest ikoniske breakdowns. 

2. Hatebreed - Proven
Da Hatebreed for alvor slog igennem med albummet 'Perseverance' i 2002, var det til lyden af en uendelig række af breakdowns, men intet slår hårdere på pladen end det første. Det er i den grad godkendt, når Jamey Jasta to minutter inde i nummeret råber 'PROVEN!'

3. Unearth - Black Hearts Now Reign
Metalcoren har i stor stil benyttet sig af brutale breakdowns. Ét af de allermest memorable står Unearth for, når de to minutter inde i deres vel nok største hit hamrer helvede til vægs i ren rytmisk blær.

4. Havok - From the Cradle to the Grave
Der er så vidt vides ikke nogen endegyldig formular på, hvor lang tid man kan spille et breakdown. Men i dette nummer gør Havok alt, hvad de kan, for at strække den. På bedste thrashmanér, selvfølgelig. Og det virker! Det går ned ved 2:36.

5. The Psyke Project - Never Like Judas
The Psyke Project sparker sig ind på listen med en salve af breakdowns fra deres debutalbum, som det episke hardcore monster kærligt leverer mere overbevisende efter det andet. WE LOVE YOU!

BONUS BREAKDOWN!

Bury Your Dead - Losin' ItDet var vores udvalgte, men vi har med garanti glemt en masse, så skyd endelig løs med jeres egne bud på det perfekte breakdown!