Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tilbage på tronen

Populær
Updated
Tilbage på tronen
Tilbage på tronen
Tilbage på tronen
Tilbage på tronen
Tilbage på tronen

Roadrunners anden udgivelse med den grove og nihilistiske stand-upper Doug Stanhope er et kvantespring i forhold til sidste år vaklende middelmådige misere.

Titel
Before Turning the Gun on Himself...
Dato
12-03-2012
Distributør
Karakter
5

Sidste år anmeldte vi ’Burning the Bridges to Nowhere’ – Roadrunner Comedys første udgivelse med den kontroversielle komiker Doug Stanhope. Metalselskabet har tilsyneladende åbnet dette underlabel for udelukkende at promovere og udgive optrædener med Stanhope. I hvert fald er der ikke kommet andet fra den front siden. Ganske ædelt, må man sige.

Desværre viste ’Burning the Bridges to Nowhere’ Stanhope fra hans mest ufokuserede og bøvede side, og derfor er det en glæde at kunne meddele, at foreliggende ’Before Turning the Gun on Himself...’ omvendt hører til en af hans allerbedste shows. Manden er tilbage på tronen, men ikke meget mindre beruset.

Vi introducerede Stanhope i forbindelse med sidste års udgivelse, så læs lige HER, hvis du vil vide mere. Blot kan det tilføjes, at der til promoveringen denne gang er hentet citater fra giganter som Ricky Gervais (”Doug Stanhope might be the most important stand-up working today”) og Robin Williams (”Doug talks in…a brutally honest way, but it’s also funny at the same time”).

Lægger blødt ud

Udgivelsens titel er inspireret af en begivenhed fra i fjor, hvor 19-årige Kipp Rusty Walker knivstak sig selv ihjel under en optræden til en open mic-aften på en café i Bend, Oregon. Publikum klappede og hujede først, da de troede, at det var en del af showet…

Helt så grumt udvikler dette show med Doug Stanhope sig ikke, men det eskalerer dog i et omfang, som bør få de fleste til at knække sammen af grin. Roadrunners udgivelse indeholder både en cd og en dvd med ekstramateriale fra optrædenen, som er optaget i Salt Lake City sidste sommer.

Doug lægger relativt blødt ud med at snakke om, hvor afskyelig han ser ud om morgenen med tømmermænd og hvor grimt hans pis lugter, inden han kaster sig over kendislægen Dr. Drew Pinsky og alkoholafvænningsklinikker, der altid har kristendom med i ligningen.

Milton Keynes og en kæmpe negerpik

Det, der manglede på den forrige Roadrunner-udgivelse med Stanhope var hans politiske analyser og indspark, og de er heldigvis tilbage her, hvor fattige familiefædre, der skyder skylden Obamas finanspolitiske tiltag, får at vide, at de skal holde deres kæft eller lade være med at få fire børn, da det under alle omstændigheder vil ruinere dem.

Der er også et segment, hvor Doug minsandten snakker om Milton Keynes i forbindelse med prostitution eller om, men der er også indslag om kæmpe negerpikke, Dougs hjemby Bisbee, prætentiøse kunstnertyper og japansk porno.

Med andre ord noget for enhver smag. Og showets finale, hvor Stanhope langer ud efter venner og bekendte, som udadtil bakker op om hans logik og filosofi, men i virkeligheden gør noget helt andet, eskalerer til det ekstreme. Det skal ses!

Har man ikke oplevet Doug Stanhope tidligere, så er denne fortrinlige udgivelse et godt sted at starte. Og det anbefales at se dvd’en, da galden går renere ind med visuelt akkompagnement.

Dvd’en indeholder tilmed ti minutter materiale, der blev klippet ud af hovedshowet.