Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Bulder og brag

Populær
Updated
Bulder og brag
Bulder og brag
Bulder og brag
Bulder og brag
Bulder og brag

To dage med torden og 6 bands var hvad Huset lovede, og opvarmerne på førstedagen, The New Low og Blood Label, leverede hver især en fin indsats.

Kunstner
Titel
+ The New Low
Spillested
Dato
28-01-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det københavnske metalpublikum blev atter forkælet med en omgang "Days of Thunder" på Huset i Magstræde. Et todages arrangement, hvor byens mange tilbud dog gjorde, at Devilution kun var på pletten den første aften af den lille festival.

Førstedagen bød på hardcore fra Odense med The New Low og en kompetent jysk omgang death/thrash/core fra Blood Label. Hovednavnet, som man finder i en særskilt anmeldelse, var denne aften Psyke Project.

Nærvær og guldbajere

Det intime koncertlokales bartendere langede guldbajere og andet godt over disken og snart opstod der i det lille lokale en summen af hyggelig stemning. Fremmødet var acceptabelt allerede, da The New Low gik på scenen, der kun er hævet 10 centimeter over gulvet. Det gav med andre ord en unik mulighed for at komme tæt på de deltagende bands.

Hardcoren med sine metaltendenser flød fedt fra kvartetten, hvis forsanger ikke var bleg for at bruge gulvet foran scenen i sin iver efter at brænde noget energi af.

Og energien var netop i top, hvilket gjorde at den smule ensformighed som albumanmeldelsen antyder, blot betød at den gode præstation ikke bød på store overraskelser. Men underholdt - det blev man.

Vokalen havde især sin del af skylden for det lidt ensformige islæt, da variation på den front var et ukendt virkemiddel. The New Low havde mange fede riffs og havde fint gang i sit eget materiale, hvorfor 'Wolverine Blues' af Entombed faldt lidt til jorden, da gruppen ikke formåede at få den til at svinge. Synd, for ellers var indsatsen afgjort godkendt.
(The New Low: 3)

Forventningerne indfriet

Mange havde tydeligvis været spændt på at se Blood Label, der har The Burning-guitaristen Alexander Kjeldsen med i folden. Og hvilken pragtpræstation af energi. Virkeligt noget som levede op til festivalens navn.

Blood Label gør det i en frisk og moderne death/thrash-metal, hvor der også anes lidt metalcore tendenser, da bandet ikke går af vejen for et godt breakdown. Og gerne lige i halen på en omgang smadderkasse.

Publikum kvitterede med en fin lille pit til bandets seje musik. Kenneth i front på vokalen var en god banddirigent med en fint varieret vokal. Kun Alexander kunne prale af langt metalhår, men heldigvis var der så meget attitude og rockglæde over bassisten og den anden guitarist, at det fint opvejede for korte lokker.

Mod slut var det som om, sangmaterialet begyndte at flyde lidt sammen, så idéer syntes at gå igen, men det skal nu ikke tage essensen ud af ordene i det foregående: det var rigtigt fedt!
(Blood Label: 4)

Læs anmeldelsen af Psyke Project HER!