Gøteborgs største garage

Gøteborgs største garage

Metaltown 2009 - Mustasch

Kunstner
Dato
27-06-2009
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Hvor Volbeat fremtvang festivalens største fællessangsseancer, gjorde lokalbandet Mustasch sig skyldig at starte og fremtvinge flest rytmiske klap fra publikum – måske endda for mange, eftersom musikken til tider druknede i støjen fra aktive håndflader.

Men ligefrem at påstå, at koncerten blev ødelagt af et deltagende festivalgængere, er måske i overkanten. Det var dog det tætteste, man kunne komme på et svagt punkt i oplevelsen.

Frontmand Ralf Gyllenhammar var helt afgjort festen hovedperson, med sin meget rå rockvokal, der live stiger i fylde og får lidt ekstra kraft der i den grad kan præge lydbilledet, men resten af kvartetten stod nu også for en solid præstation. At det så var en anelse buldrende lyd, gjorde nu heller ikke det store, fordi det ikke er band, som på nogen måde behøver at lyde som andet end et hårdt garagerockband for at få budskabet ud.

Sikre rocktræffere, med ”Double Nature,” fra den nyeste udgivelse ”Latest Version of The Truth” som det absolutte højdepunkt, stod stærkt, svingede tungt og blev serveret uforligneligt selvsikkert med en benhård attitude og ikke mindst en lidt uhøjtidelig tilgang, som var det i virkeligheden bare en larmende havefest med plads til de rigtige håndtegn.