Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'13: Joes svedige rockfest

Populær
Updated
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest
WOA'13: Joes svedige rockfest

Ugly Kid Joe trodsede hedebølgen og fyrede op for en svedig fest, der bød på hit efter hit og et besøg fra Motörheads guitarist Phil Campbell

Kunstner
Dato
02-08-2013
Trackliste
1. V.I.P
2. Neighbor
3. C.U.S.T
4. Panhandlin' Price
5. No One Survives
6. Devil's Paradise
7. Cats in the Cradle
8. I'm Alright
9. Milkman's Son
10.Goddamn Devil
Ekstra:
11. Ace of Spades (Motörhead)
12. Everything About You
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det kunne ikke være mere passende end at sætte Ugly Kid Joe til at spille på Party Stage. De amerikanske knægte er muligvis blevet voksne, siden de hittede for tyve år siden med debutskiven ’America’s Least Wanted’, men lysten til at feste og fyre den af har gruppen nu stadig.

Temperaturen ramte over 35 graders varme midt på eftermiddagen, da Ugly Kid Joe gik på scenen, men den kogende varme slog dem ikke ud af kurs. Frontmand Whitfield Crane tømte den ene flaske med vand efter den anden ud over sig og spurtede manisk rundt. Crane har ry for at være lettere notorisk ustabil live, men humøret fejlede intet under denne koncert, der åbnede forrygende med ’V.I.P.’.

Energisk og nostalgisk


Nummeret fortsatte over i hittet ’Neighbor’, hvor 45-årige Crane gik til den helt nede foran hegnet ved publikummet. Det energiske nærvær løftede musikken og de mange hits op på et festligt niveau, der fik flere publikummer til at strømme til. 

Det blev til flere nostalgiske øjeblikke undervejs, hvor specielt bandets fortolkning af Harry Chapins ’Cats in the Cradle’ fik hårene til at rejse sig. Der blev skrålet med på omkvædet, mens Crane overbevisende havde publikummet i sin hånd. Frontmanden styrede konstant koncerten og efterlod ingen tvivl om sit talent for at stå på en scene, nå han ellers er oplagt til det.

Lyden var upåklagelig og så tilpas høj, at Ihsahns black metal henne fra festivalens store scene aldrig overdøvede amerikanernes musik. Et problem Wackens Party Stage ellers ofte har til vane at lide under.

Motörheads guitarist på scenen


’Milkman’s Son’ og ’Goddamn Devil’ lukkede sprudlende koncerten efter tre kvarters gedigen rockfest. Bandet vendte tilbage på scenen og havde til publikums store begejstring Motörheads guitarist Phil Campbell med sig. Det berømte introriff til ’Ace of Spades’ blev sparket i gang, og med en rå vokal gik Crane fornemt Lemmy i bedene og sang røven ud af bukserne. 

Helt som ventet blev ’Everything About You’ koncertens sidste nummer, og versionen cementerede, at det er en klassiker som har stået tidens tand. 

Efter mere end et årti i opløsning er Ugly Kid Joes comeback bemærkelsesværdigt berettiget. Musikken holder endnu, fordi man tydeligt mærker bandets passion for den, og at det ikke kun drejer sig om at hive mønt hjem på gammel vin i nye flasker. 

Til november giver de deres første koncert på dansk grund efter atten års fravær, og det bliver næppe en fest, man skal gå glip af efter den her omgang, der var en årets bedste oplevelser på festivalen.