Lokalt hovednavn leverede varen

Populær
Lokalt hovednavn leverede varen

På Day Of Decay viste Mercenary, at de er i topform og at deres fortid ikke er så farlig, som de har bildt sig selv ind.

Kunstner
Dato
18-05-2012
Trackliste
In Bloodred Shades
River Of Madness
Through The Eyes Of The Devil
Black Brigade
Edge Of Sanity
-----
World Hate Center
Soul Decision
Black and Hollow
Endless Fall
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

Der går ikke langt imellem, at undertegnede ser Mercenary på scenen. De kommer fra Aalborg og spiller derfor jævnligt i byen. Senest jeg så dem, var da de gæstede Royal Metal Fest i Århus og her bemærkede jeg Martin Buus' fremragende guitarspil. Kunne han gøre det igen?

Svaret er et klart og tydeligt "ja". Han er måske Danmarks bedste guitarist og igen denne aften på Day Of Decay viste han, at evnerne og præstationerne ligger solidt plantet på rygraden. Samtidig bliver Rene en bedre og bedre forsanger og denne aften kørte Mercenary bare et rutineret set igennem, uden at sætte en eneste fod forkert.

For denne aften på Studenterhuset lod det til, at Mercenary havde noget af det bedste samspil i lang tid. De er teknisk meget dygtige og formår samtidig at levere nogle yderst vellydende sange. En kobling, som flere af dagens tidligere, unge bands kunne lære en del af.

Mercenary ville også denne aften spille noget lidt ældre materiale. Så mens hovedparten af deres setliste bestod af sange fra den seneste 'Metamorphosis' og lidt fra 'Architect Of Lies' blev det også til 'World Hate Center' fra deres '11 Dreams'-plade fra 2004, ligesom 'Soul Decision' fra 'The Hours That Remain' (2006) også blev luftet denne aften i Aalborg. Begge fint fremført og noget, som de garvede fans fra hjemstavnen bestemt brød sig om.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at netop Aalborg-duoen fra Devilution jo har fulgt Mercenary siden deres '...Domicile'-demo udkom på bånd tilbage i 1993 og vi har stadig til gode at høre 'Premature Burial' fremført. Rene kan i hvert fald sagtens synge den! Så det gælder nok bare om at få overbevist resten af bandet om, at et sådant nostalgitrip er en rigtig god ide.

Indtil det ønske går i opfyldelse kan vi konstatere, at Mercenary levede op til forventningerne. Guitarspillet hos Buus og Mølbjerg er i særklasse, Renes vokal bedre end nogensinde og bandet fremstår som en sammentømret enhed, der jo p.t. er i den indledende fase omkring tilblivelsen af et nyt album. Når de spiller så godt live, kan vi roligt glæde os til næste studieudgivelse.