MMF 18: Glædeligt gensyn

Populær
MMF 18: Glædeligt gensyn

De gendannede danske 80'er-metallere Alien Force vakte glæde, da de gæstede årets Metal Magic.

Kunstner
Dato
13-07-2018
Koncertarrangør
Karakter
3

Efter flere års stilstand er de gamle veteraner fra Alien Force gået sammen igen. Der har været ganske stille omkring bandet siden guitaristen Michael Wenzels død i 2010. Men der skulle åbenbart en invitation fra festivalen  Keep It True i Tyskland i 2017 til at få bandet til samles igen. Det kom så også gamle fans til glæde på årets Metal Magic Festival.

Alien Force spillede et ganske solidt sæt om fredagen på festivalens anden dag. Forsanger Peter Svales vokal er mere end ganske fornuftig mere end 30 år efter, at bandet var en del af 80'ernes danske metalscene. Det var et sæt bestående af gamle sange.

Mange af sangene er velkomponerede med fine omkvæd. Det kan indvendes, at de er meget traditionelt bygget op i grænselandet mellem heavy rock og tidlig 80'er-metal. Men det var et veloplagt band, der lagde vejen forbi Metal Magic Festival 2018.

Lidt synd er det dog, at bandet efter Michael Wenzels afgang har valgt at køre videre med kun én guitarist. Alien Force var ganske vist også oprindeligt en kvartet bestående af vokal, guitar, bas og trommer, og Henrik Rasmussen gør det bestemt udmærket som eneste guitarist i bandet. Men det ville give et løft – især i solostykkerne – hvis der var to guitarister.

Alien Force sluttede (naturligvis) af med titelsangen fra bandets debutalbum fra 1985 – 'Hell and High Water'. Som introduktion meddelte Peter Svale med fuld forståelig stolthed, at sangen har næsten 200.000 visninger. Det er da også bandets klart mest iørefaldende sang.

Det kunne være spændende at høre bandet kaste sig over noget nyt materiale. Men indtil det måtte ske, så kan man forhåbentlig se frem til flere koncerter med Alien Force. Under alle omstændigheder var det et glædeligt gensyn med Alien Force og det hilses velkommen, at bandet er tilbage på scenen.