Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

MMF '17: Diamonds Are Forever

Populær
Updated
MMF '17: Diamonds Are Forever
MMF '17: Diamonds Are Forever
MMF '17: Diamonds Are Forever
MMF '17: Diamonds Are Forever
MMF '17: Diamonds Are Forever
MMF '17: Diamonds Are Forever

Valget af Diamond Head til dette års MMF viste sig at være korrekt. Bandet viste fin form på festivalen.

Kunstner
Dato
08-07-2017
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det er naturligvis med en vis tilfredshed, at vi her på redaktionen har noteret os, at arrangørerne bag MMF læser og tager til efterretning de anbefalinger, som vi her på kompetent vis øser af os.

Efter MMF ’16 kom vi netop med den anbefaling til festivalen, at man skulle engagere Diamond Head som repræsentant for New Wave of British Heavy Metal på MMF ’17. Det er så sket. Ganske vist ikke som foreslået med spilletid fredag aften, men vi soler os naturligvis alligevel lidt i vores (måske) lille del af valget, som heldigvis viste sig at være en succes.

Diamond Heads styrke er, at bandet i ’Am I Evil?’ har skabt en af de helt store klassikere i historien om New Wave of British Heavy Metal. Bandets svaghed er desværre, at langt hovedparten af de øvrige sange slet, slet ikke befinder sig i samme liga og, at bandet selv er sig så sørgeligt bevidste om det.

Det må på en eller anden måde være noget traumatisk for Diamond Head at være vidende om, at publikum netop står og venter på at høre ’Am I Evil?’, og at alle sangene op til dette klimaks på koncerterne mere eller mindre har karakter af en opvarmning, der skal overstås.

Alligevel fik Diamond Head i nogen grad vist på MMF ’17, at bandet stadig har potentiale og relevans. Bandet spiller godt og lyder ikke som et revivalband, selv om det kun er guitarist Brian Tatler, der fortsat er med fra den oprindelige besætning. Bandet har da også turneret og indspillet relativet kontinuerligt de seneste 15 år, selv om der i den periode har været en rækker udskiftninger. Ud over Tatler har trommeslager Karl Wilcox dog været permanent med i den periode.

Særlig interessant ved koncerten på årets MMF var dog, at det var med danske Rasmus Bom Andersen i den vokale front. Bandet med Andersen har ganske vist tidligere spillet en enkelt koncert på dansk grund på det mindre københavnske spillested PH Cafeen i 2016. Men det var givetvis et større publikum, der stod foran scenen på dette års MMF.

Rasmus Bom Andersen er en god frontmand for Diamond Head, selvom han måske har en mere distinkt vokal end bandets originale sanger Sean Harris, og som en af mine kollegaer korrekt pointerede mere lyder som skolet på et musicalakademi end på et rockakademi.

Men Andersen er vital og energisk på scenen og fik arbejdet godt med publikum under den cirka én time lange koncert. Brian Tatler forstår fortsat at servere fine riff, hvor man dog godt kunne have ønsket sig, at hans guitar havde fremstået lidt mere fremme i lydbilledet.

Koncerten bestod naturligvis af en række sange fra bandets to mest succesrige album fra begyndelsen af karrieren i startfirserne i form af debutalbummet ’Lightning To The Nations’ fra 1980 og Borrowed Time’ fra 1982. Men der blev naturligvis også plads til nogle sange fra bandets album ’Diamond Head’ fra 2016, som var Rasmus Bom Andersens albumdebut med bandet. Herfra spillede bandet blandt andet de habile sange som ’Bones’ og ’Diamonds’,

Men stærkest i sættet stod klassikere som ’Helpless’, ’ Ligthning to the Nations’ og naturligvis ’Am I Evil?’.

Med ’Am I Evil?’ har Diamond Head fået presset den ædle metals grundstoffer til en diamant, der aldrig forgår.

Det tog lidt tid, inden Diamond Head ramte det høje niveau ved koncerten, men med en konstant fremdrift og en forrygende afslutning fik bandet vist, at det var det helt rigtige valg til dette års festival.