Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

MMF XIV: Kompetent fræs fra de sekundære rækker

Updated
Heathen 1
Heathen 2
Heathen 3
Heathen 4
Heathen 5

Heathen kan endnu efter så mange år. Men bandets lidt ordinære sange viser, hvorfor bandet aldrig helt slog igennem.

Kunstner
Dato
07-07-2022
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacobh Hansen
Karakter
3

Man skal godt nok have en lang hukommelse for at huske tilbage til, da der var hype omkring Heathen. I begyndelsen af 90’erne dukkede de lejlighedsvis op på Headbangers Ball på MTV da Vanessa Warwick var vært. Men efterfølgende har der godt nok være stille omkring Heathen.

Dog må der fortsat være en loyal fanbase. En helt uvidenskabelig søgning på Spotify viser således, at sangen ’Empire of the Blind’ fra det seneste album af samme navn er blevet afspillet over 1,1 mio. gange. Det er dog alligevel noget.

Kompetent udførelse
På MMF spillede Heathen godt. Rigtig godt faktisk. Riffsne sad som piskesmæld, bandet er sammenspillet og alle breaks sidder fortsat, som de skal. Med andre ord kan Heathen deres thrash. Men hvorfor er Heathen så aldrig rykket helt op blandt de fire store?

Det skyldes klart det lidt middelmådige sangmateriale. Når man lytter til Heathen, har man det ganske rart. Man kan stampe med og nikke med nakken, men der er ikke rigtig nogle sange, man kan skråle med på. Der for få fede hooks og få foruroligende få omkvæd. Man skal derfor også være markant fan af bandet for at hævde, at Heathen befinder sig lige under topklassen for thrash bands. Vi skal ned i de rækker, der ligger under for eksempel Exodos, Kreator, Death Angel, Overkill, Testament og vores egne Artillery m.fl..

Det skal så alligevel ikke tages fra Heathen, at bandet leverede en helt igennem solid og energisk koncert på årets Metal Magic Festival.

Det var kompetent og velspillet. Og som amerikanske bands er flest, så forstår Heathen at levere showet med bevægelse og tilstedeværelse på scenen. Så det var befriende at opleve et band, som vi ellers aldrig får at se i Danmark.

Menu