Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Solidt fokus på dansk metal

Populær
Updated
Solidt fokus på dansk metal

Royal Metal Fest 2014 offentliggør yderligere fem navne med fokus på dansk metal med navne som Artillery, Horned Almighty, Impalers m.fl. Og whisky!

Kunstner
Titel
+ Horned Almighty + Impalers + The World State + One Machine
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Royal Metal Fest 2014 løber af stablen den sidste weekend i maj, hvor spillestedet Atlas åbner dørene fredag d. 30. maj og Voxhall tager over lørdag d. 31. maj. Arrangørerne kan i dag præsentere yderligere fem navne til dette års plakat og de er som følger:

ARTILLERY

Thrash-veteranerne fra Taastrup gæster Royal Metal Fest 2014, så vi er sikret en seriøs dosis thrash i Aarhus. Artillery blev kendt i firserne sammen med King Diamond og Mercyful Fate, da den danske musik kom på landkortet samtidig med, at Lars Ulrich gjorde sig bemærket i Metallica. Artillery var en helt central del af det miljø, og trods et par pauser har Artillery siden 2007 været tilbage for fuld styrke ud udgivet hele tre plader siden gendannelsen. Senest er det blevet til 'My Blood' fra 2011 og den meget roste 'Legions' fra 2013.

HORNED ALMIGHTY

Disse tro tjenere af Satan kommer og sender sorte besværgelser ned over hele festivalen med deres uforfalskede black metal, der krydres med ansigtsmaling og forpinte skrig fra scenekanten. Horned Almighty gæstede også Royal Metal Fest tilbage i 2010 og graves nu frem af den sorte krypt for at gæste festivalen igen. Det kan kun blive ondt og grimt.

ONE MACHINE

Den nydannede supergruppe, der spiller progressivt metal består af så prominente navne som Steve Smyth fra Nevermore, Mikkel Sandager fra Mercenary, Tomas 'O'Beast' Koefoed fra Mnemic osv. De har lige sendt deres debutplade på gaden og rammer nu festivalerne rundt omkring i Europa. De svinger så også lige forbi Royal Metal Fest.

IMPALERS

Arrangørerne vil sikre, at vi får nok thrash med hjem, så udover Artillery har de også hevet Impalers ind til at levere noget thrash. Impalers er en del af den bølge, som er kommet indenfor de seneste 10 år, hvor thrash igen er blevet populært. Impalers udgav sidste år deres debutplade 'Power Behind The Throne' og stod samme sommer på scenen på Copenhell. Nu er det så tid til, at drengene fra Haderslev giver en koncert i Aarhus.

THE WORLD STATE

Bassist Leif Nielsen kalder selv The World State for Danmarks mærkeligste band. Om de er det, vil vi lade være op til publikum at vurdere. De stod faktisk sidste år på Royal Metal Fest og gav smagsprøver på deres musik og krydrede det så i efteråret 2013 med deres debutkoncert på Aalborg Metal Festival. Denne aften præsenterer bandet også for første gang deres nye sangerinde Bina Rosenvinge, der overtager pladsen i front efter Monika Pedersens exit i februar.

Bandets musik stritter i mange retninger så vi er sikret en anderledes oplevelse når lokale The World State giver koncert på hjemmebanen.

Derudover har Royal Metal Fest allieret sig med Tonny Nielsen, der afholder whiskysmagning lørdag kl. 14 på Promus. Det er ikke bare tilfældige flasker Johnnie Walker og Ballantine's, der skal smages. Det er derimod noget af det ypperste indenfor islay malts. Altså den røgede whiskey for de trænede smagsløg. Eller for dem, der gerne vil have en helt speciel oplevelse. Der bliver smagt på whisky fra destillerierne Ardbeg, Laphroaig, Bowmore, Lagavulin, Coal Ila og Port Charlotte. For whiskykendere er dette velkendte navne, der kan få de flestes mundvand til at løbe. Vi bør herfra redaktionen viderebringe informationen om, at smagsprøverne alle er 'cask strength', dvs. alkoholprocenten er på mellem 52 og 61 % Så hvis ikke du har hår på brystet, så får du det. Har du, så falder de af!

Devilution vil gerne kippe med hatten i retningen af Metal Royale, der arrangerer Royal Metal Fest. De har med denne runde af bands vist, at de hylder dansk metal. Både koryfæerne fra firserne i form af Artillery og Pretty Maids, men også de nye og unge navne, såsom netop Impalers, The World State og til dels det halvdanske One Machine. Med navne som Illdisposed og Horned Almighty derudover gør kun, at det med al tydelighed viser en opbakning til og fra den danske metalscene.

Vi glæder os allerede til at se, hvad de ellers har i ærmet. For formanden for Metal Royale har sagt, at de ikke er færdige med at annoncere bands endnu. Følg med her!