Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Aggressiv jysk thrash

Populær
Updated

Med en velspillet og aggressiv thrash-debut fra jyske Impalers er der lagt op til en potentiel headbanger-basker til bandets koncert på Copenhell.

Kunstner
Titel
Power Behind the Throne
Dato
04-03-2013
Genre
Trackliste
1. Fear
2. Power Behind the Throne
3. See What I See
4. Aggressor
5. Nuclear Nights
6. We Are Nothing
7. Army of Darkness
8. When the World Hungers
9. Death in Fire
Karakter
3

Impalers fra Haderslev imponerede med en svedig omgang thrash, da de forrige år gæstede Pumpehuset til Total Carnage Fest II. Bookerne på Copenhell har også fået øjnene op for det sønderjyske upcoming-band og hyret dem årets vildeste metal-weekend om et par uger.

Bandet har eksisteret i en håndfuld år, og efter et par demoer udsendte de for et par måneder siden debutskiven ’Power Behind the Throne’. Udgivelsen byder på ni numre, hvor kvartetten spiller klassisk thrash metal.

Rytmeguitarist og frontmand Søren Crawack leverer dog ikke klassisk skrig, men growler sig hæst gennem musikken. Og det fungerer glimrende og komplementerer sangene med aggressivt pondus.

Lovende evner

Bandets styrke er og bliver dog evnerne på instrumenterne, hvor man bestemt fornemmer, at der er potentiale nok for en lovende fremtid. Sammenspillet sidder lige i skabet med tordnende stortrommer, heftige basgange og skarpe og hurtige guitarriffs krydret med en overflod af speed-soli fra leadguitaristen Thomas Carnell.

Et nummer som ’Aggressor’ lever op til sin titel, med hurtige riffs, der blæser ud af højtalerne som lyden fra et maskingevær. Og det er ganske karakteristisk for alle numrene, der unægtelig har hentet inspiration fra det tidlige Metallica og Slayer, uden at Impalers dog går idolerne for meget i bedene.

Den syv minutter lange ’Army of Darkness’ starter tungt ud, inden der kommer fart over feltet, og den opbygning klæder nummeret godt. ’Death in Fire’ lukker albummet med fuldt skrald på og afslutter lytteroplevelsen med en fandenivoldsk energi.

Produktionen er muligvis ikke i top, hvilket giver udgivelsen en snert af beskidt undergrund, hvilket naturligvis er forståeligt for et lille band, der næppe har det store budget at gøre godt med. Men fremtidens udspil vil helt sikkert vinde på at få flere penge og power i produktionen, da musikken sagtens kan tåle at blive løftet op fra garagen og ud i den store thrash-verden.