Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Celloens genfødsel

Populær
Updated
Celloens genfødsel
Det finske cello-metal fænomen Apocalyptica er på vej med dobbelt-album med både Metallica- og Slayer covers og spændende gæstevokalister. Apocalyptica, de skøre finner, der har præsenteret celloen for metalfolket, er klar med en best-of udgivelse efter 10 år og fem albums sammen. Her 10 år efter må selv bandet indrømme, at det er utroligt, at bandet lever endnu.

”Ja, det er utroligt, men det skyldes nok, at vi er blevet ved med at udforske instrumentet og dets mangfoldige lyd. Det er utroligt, hvor fucked up en cello lyder med distortion” fortæller Perttu Kivilaakso.

Apocalyptica har med både en klassisk baggrund og kærlighed til metalmusikken formået at bygge bro mellem de to musikverdener.

”Nogle klassiske musikere hader det, vi laver, men mange kan godt se det positive i det. Forskellen er faktisk ikke så stor, både klassisk musik og metal kan spilles aggressivt.”


Slayer-cello og Max Cavalera-vokal

Det kommende opsamlingsalbum, ”Amplified – A decade of reinventing the Cello” indeholder et nyindspillet instrumentalnummer. Det er gjort som dengang det hele startede. Ingen trommer og vokal, kun den rå cello-lyd og en fortolkning af et klassisk metalnummer.

”Vi har indspillet Slayers ”Angel of Death”. Jeg håber, at det kan høres, hvor meget vi headbangede under indspilningen,” oplyser en af verdens få headbangende cellister, der erkender at han må være den sejeste i bandet, selvom de alle spiller samme instrument.

”De sangere, vi har benyttet har alle fået lov til selv at skrive vokalmelodi og tekst. På den måde opstår der ofte noget uventet og fedt for os,” fortæller den langhårede finne om skabelsesprocessen.

Albummet er opdelt med de bedste instrumentalsange på den ene disc og de bedste med gæstevokal på den anden. Disc to har et nyt nummer, hvor Max Cavalera og Matt Tuck synger duet.

”Trommeslageren som vi har benyttet gennem flere år, har vi nu gjort til rigtigt medlem på lige fod med os andre. Alt andet virkede tåbeligt,” Her må man give Perttu ret.


Større sydpå

Finnerne kan indimellem være svære at finde på de skandinaviske spillesteder. Perttu informerer: ”Vi er størst i Sydamerika og Sydeuropa. De elsker simpelthen, det vi laver! I Skandinavien går det mere trægt. Vi spiller helst uden opvarmning – folks ører skal ikke forurenes før vores show. Det skal starte og slutte med Apocalyptica! Skal der endelig være et andet band, skal det gerne være lidt ekstraordinært som os selv.”

Den jubilerende gruppe har det sjovt sammen og vil gerne spille sammen meget længere.

”Vi mener, at instrumentet er det, som spænder bredest af alle instrumenter. Vi har dog talt om at inkorporere et symfoni-orkester en dag, hvor vi så skal være The Four Horsemen i 'Apocalyptica – The Requiem'. Måske sker det som afslutning på vores karriere!?”

Er du blevet nysgerrig på bandet, der startede med Metallica-covers på fire celloer, men som nu er meget mere, kan ”Amplified – A decade of reinventing the Cello” - med de foreløbig bedste numre ifølge bandet selv- erhverves fra den 29. maj.