Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Max Cavalera ville ønske, at nogen laver et fedt båndmix når hans kiste sænkes i graven – det gjorde han selv for sin stedsøn. Så er turen er kommet til Soulfly’s Max Cavalera, der skal i den varme tourbus for at svare på Heavyjam.dk's "10 hurtige til en heavynørd".

1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Queen – Live Killers, faktisk den første plade jeg nogensinde hørte!

Kiss – Alive II

Motörhead – No Sleep ‘Til Hammersmith

Celtic Frost – Morbid Tales

Dead Can Dance – Spiritchaser"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

”Der er så mange fede sange. Den er svær… Jeg bliver nok nødt til sige ”Symptom of the Universe” af Black Sabbath (Max indspillede denne sang med Sepultura til tribute albummet ”Nativity In Black” i starten af 90’erne, red.) Det riff er stadig mit yndlings-riff, det fedeste metal-riff der findes!”


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

”Det må være Bob Marley. Reggae er så anderledes en form for musik. Jeg kan forestille mig, hvor svært det må have været for folk at forstå hvad de lavede, da det kom frem dengang. Det var i slutningen af 60’erne, og folk hørte Led Zeppelin og den slags, og så kom reggae, hvor rytmen blev vendt om. Jeg kan huske en musiker engang fortale mig, hvor underligt det var for ham, første gang han hørte reggae, alting blev spillet baglæns, trommer, guitar. Så reggae var virkelig en gave fra Bob Marley til folket.”


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"Hmm, satans, det er svært. Jeg har ikke ét. Det er umuligt. Jeg må nævne Black Sabbath, Motörhead og Sex Pistols."


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"Big Day Out med Soufly i Australien 1999."


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

”Faktisk vil jeg gerne turnere med Metallica. Jeg har aldrig spillet med dem i de 20 år, jeg har været aktiv. Jeg tror, jeg er en af de eneste fra deres æra med Slayer og Megadeth, de ikke har spillet med, men vi spiller to festivals med dem i næste måned (Download Festival og Aerodrome Festival, red.) Jeg er stor fan af deres gamle materiale, men det nyere kan jeg ikke lide. Det ville være stort at lave en hel turné sammen med dem.”

- Er du en af dem, der ikke kan lide St. Anger-albummet?

”Jeg har aldrig hørt det (sic). Jeg har hørt folk sige, de ikke kunne lide det. Men jeg er pisseligeglad med hvad folk siger, mange af de nyere sange jeg har hørt, kunne jeg ikke lide. Jeg ved ikke hvilke albums, de er fra, for jeg har ikke fulgt med i det siden ”The Black Album”. Det er ikke dårligt, det er bare ikke det Metallica jeg voksede op med: ”Ride The Lightning” osv. Faktisk klippede jeg mit hår af, for at få ”Ride The Lightning”. Min kusine sagde ligeud, at hvis jeg klippede mit hår af, ville hun give mig pladen, så jeg tænkte ”fuck det”, og klippede mit hår kort.”

”Men som sagt, har jeg aldrig spillet med Metallica. Da jeg var i Sepultura, kom hele bandet for at se os, da vi spillede i San Francisco. Det var da de lige havde klippet deres hår af, så det var meget sjovt. Jeg kender Robert Trujillo meget godt, fordi vi har turneret meget med Ozzy (hvor han Rob var med før Metallica – Red.).

- Jeg har også hørt, at Jason Newsted (ex-Metallica) arbejdede med Andreas Kisser i sit hjemmestudio…

"Jason… Jeg kender ham ikke så godt. Men da Dana (Max’ stedsøn) døde, spenderede Jason og jeg en hel aften sammen, hvor vi lavede et compilation-bånd, med sange Dana kunne lide, som skulle blive spillet inden i hans kiste. Det var sange af bands som Flotsam & Jetsam, Exodus, og jeg valgte sange af Sepultura, Fudge Tunnel og Helmet. Så vi lagde en båndoptager med højttalere ned i kisten og lod båndet spille, da vi sendte kisten ned, så han kunne have musik med, da han blev begravet. Det var en fed idé. Hvis nogen gad gøre det ved mig, når jeg dør, ville jeg være glad!”


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

”Ja, Marc laver armbøjninger. Vi laver alle sammen en form for motionsøvelser inden vi går på. Jeg kan bedst lide komplet stilhed. Jeg bliver i bussen og går ikke engang ind i omklædningsrummet. Stilhed for stormen virker bedst for mig. Komplet stilhed og mørke lige før jeg går på.”


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

”Det er at lave musik og spille det for folk. Dele det med fansene. Ellers er der ingen grund til at gøre det, det er ikke en selvisk ting. Nogle mennesker gør det for deres egen skyld, for mit vedkommende er det for at dele det med fansene.”


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

”Lugten i tour-bussen efter to uger! Mest pga. af mig! Det brugte tøj hænger over det hele. Og jeg garanterer dig, at du ikke ville have lyst til at være her!”


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

"Vi skal turnere over hele Europa på festivaler og lignende. Så tager vi på turné i USA med Morbid Angel og Ill Niño og dernæst til Sydamerika og Australien. Forhåbentlig udgiver vi allerede et album næste år! Jeg vil prøve at se, om vi kan gøre ventetiden mellem albummene lidt kortere, men stadigvæk lave et godt album.”


[img]http://heavyjam.dk/img/720.jpg[/img]


Og snakken fortsatte så ellers ufortrødent efter de ti hurtige...

- Hvordan var det at arbejde med Dave Grohl på Probot-projektet?

”Det var faktisk ret nemt. Han ringede til mig og spurgte, om jeg ville synge på en sang, han havde skrevet til mig. Vi havde selvfølgelig mødt hinanden før i Sepultura-dagene, han var stor Sepultura-fan. Jeg sagde, at han bare kunne sende mig sangen, så ville jeg være mere end glad for at ”skrige” for ham. Da han havde fået sangen igen, ringede han tilbage til mig og fortalte, at han virkelig godt kunne lide stemningen i sangen. Han nævnte også, at han elskede den brasilianske accent!”


- Kan du forklare hvorfor du ikke synes, at line-up ændringer betyder noget. Nu til dags er der mange bands, der taler om, hvor vigtigt det er, at være en stærk force som band, og ikke bare være fire forskellige musikere?

”Det kan jeg faktisk ikke forklare. Soulfly er noget andet. Der findes mange forskellige mennesker: generte, skøre, kunstneriske, aggressive. Soulfly er født anderledes, for at adskille os fra ’de andre bands’, vi ændrer tema og stemning på hvert album. Jeg har talt med mange mennesker, som siger, at uanset hvilket album det er og hvor anderledes sangene er, så kan de, det første minut de hører det, høre at det er Soulfly. Jeg mener, hvad er idéen i, at have det samme bandbesætning i tyve år, hvis de stinker samtlige tyve år? Det er bedre, at ændre sig og stadigvæk være gode.”


- Hvordan fik du Dave Ellefson med på det nye album?

”Jeg har kendt ham i lang tid, og vi bor i samme stat, så jeg inviterede ham bare over… Men han er ikke med på turnéen. Måske tager han med, næste gang vi kommer i Europa!”

Kunstner