Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vi satser på dansk metal!

Populær
Updated
Vi satser på dansk metal!
Vi satser på dansk metal!

Royal Metal Fest 2014 annoncerer to nye navne fra Norge og Danmark, og formand Morten Bager forklarer, hvorfor formatet i år er anderledes end de foregående.

Kunstner
Titel
Royal Metal Fest 2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Royal Metal Fest 2014 kan nu præsentere yderligere to navne til plakaten. Det er norske Koldbrann, der har tænkt sig at overdøse publikum med klassisk, isnende kold black metal fra Norge. De udgav sidste år pladen ’Vertigo’, som vi anmeldte her på Devilution.

Derudover kommer københavnske Electric Hellride også. Takket være Royal Unibrews TAK ROCK! støtteinitiativ, kan Electric Hellride og Impalers præsenteres på festivalen, og Electric Hellride kommer til Royal Metal Fest med den dugfriske ep ’Come Darkness, Come Light’, der udgives d. 5. maj 2014.

Her kan du smuglytte lidt på noget af materialet fra den ep:Herudover forklarer formand Morten Bager også om, hvorfor festivalen i år ikke afholdes på Voxhall fredag og lørdag, men hvorfor festen om fredagen er flyttet til de lidt mindre lokaler i Atlas lige ved siden af:

”Mange har spurgt os til festivalens nye format og profil – dertil vil jeg sige, som jeg også fortalte ved vores infomøde tidligere på året, at vi har været nødt til at skifte spor, især da vores store og dyre programsatsning sidste år ikke gav nævneværdigt større billetsalg. Derfor har RMF’14 fået et nyt format, således at vi har en dag på VoxHall og to dage på Atlas. Samtidig fokuserer vi programmæssigt ud fra foreningens væsentligste formål - nemlig at fremme dansk metal! Vi håber derfor folk tager godt imod årets musik og festivitas – hvis ikke, bliver der nemlig ingen festival i Metal Royale regi næste år.”

Sidste år satsede foreningen Metal Royale stort på det norske hovednavn Satyricon. I år bliver det i stedet danske Pretty Maids, Illdisposed og Artillery, der bliver de store navne. Dertil også One Machine og Horned Almighty. Meget passende har det også betydet, at Metal Royale i år samarbejder med Dansk Musiker Forbund, der forståeligt nok synes godt om den udvikling.

Er du blevet nysgerrig, så kan vi her give dig en lille smagsprøve på noget af det nye danske musik, du forhåbentlig får at høre på festivalen. Illdisposed barsler nemlig med en ny studieplade og har allerede lagt et nummer op på YouTube. Det kan du høre her:Royal Metal Fest 2014 bliver dog ikke helt uden udenlandske navne. Førnævnte Koldbrann fra Norge kommer hertil, og de får selskab af landsmændene fra Blood Red Throne, der spiller en gedigen omgang dødsmetal. Mere i stil med Koldbrann er tyske Endstille, der også svinger indenom Smilets By og gør hvad de kan for at fjerne det prædikat. Udover disse navne har festivalen også danske The World State og Killing Ghandi på programmet.

Der er altså lidt for enhver smag i år, når Royal Metal Fest 2014 afvikles fredag d. 30. maj og lørdag d. 31. maj 2014.

Som det sig hør og bør ved en festival, så er der også nogle udenomsaktiviteter, og her har Royal Metal Fest 2014 lagt sig i selen. Udover biergarten og metalmarked har de også vikingekamp, samt ikke mindst whiskysmagning. Hvis I vil vide mere, så klik ind på festivalens hjemmeside www.metalroyale.dk. Støt op om dansk musik, scenen og kom med, når vi fester i den sidste weekend i maj. For hvis ikke de kan få det til at løbe rundt i år, så bliver RMF'14 svanesangen.