Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride

Updated
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride
W:O:A Metal Battle DK-vinder 2012: Electric Hellride

W:O:A Metal Battle er atter tilbage i Danmark med tilmeldingsfrist 14. februar. Som optakt har vi taget en snak med de seneste vindere i Danmark, nemlig Electric Hellride, der vandt i 2012.

Genre
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Forfatter

Devilution fangede Nicklas Adamsson, guitarist i Electric Hellride, for at høre lidt om, hvad bandet havde fået ud af hele W:O:A Metal Battle-eventyret.

Hvorfor meldte I jer i sin tid til W:O:A Metal Battle?

- Det var først og fremmest for at komme ud at spille – og så endda på nogle af de lidt større spillesteder rundt om i landet. Samtidig er det sgu også fedt og brugbart, at man får seriøse tilbagemeldinger fra jurymedlemmerne, der ved, hvad de taler om, da de alle selv har beskæftiget sig med metal på forskellige måder gennem mange år.

- Første år vi deltog, gik vi ikke videre, men vi brugte tilbagemeldingerne fra dommerne til at forbedre især vores liveshows, og det gav så pote året efter. Endelig var der den vilde 1. præmie – hvem vil ikke spille på Wacken? Vi gør det sgu gerne igen, haha!

Hvad fik I i første omgang ud af at være med - fra udtagelse, indledende runde, finale og tiden efter?

- Som tidligere nævnt fik vi nogle tilbagemeldinger fra dommerne, som vi efterfølgende arbejdede videre med. Man kan altid gå ud og tale med publikum efter et show og få tilbagemeldinger om showet, musikken og så videre, men det kan nogle gange være svært at finde ud af hvad der er rygklapperi, hvad der er fuldemandssnak, og hvad der er seriøst. Dommerne i W:O:A Metal Battle gav kritikken råt for usødet, så der var sgu ikke så meget at være i tvivl om. Derudover fik vi spillet nogle fede gigs for nogle tændte publikummer på Gimle i Roskilde, Studenterhuset i Aalborg og til sidst i Pumpehuset i København.

- Da vi havde vundet finalen, og frem til at vi skulle spille på Wacken, havde vi en del kontakt med folkene bag W:O:A Metal Battle Danmark, som gav os en helvedes masse gode råd og vejledning om, hvad der skulle ske på Wacken, og hvad vi efterfølgende kunne gøre. Derudover fik jo en røvfed tur på Wacken i sommeren 2012!

(se Electric Hellrides oplevelser på Wacken gennem bandets egne kameraer. Artiklen fortsætter under videoen)
Har det givet jer noget på den lange bane, at I vandt og spillede på Wacken ?

- Ja, for fanden! Vi mødte en masse bands under de forskellige runder, som vi stadig har en del kontakt med. Og det siger vel næsten sig selv, at når man først har spillet på Wacken for et sted mellem 5.000 og 10.000 mennesker, der virkelig fyrer den af, føler man som amatørband, at man kan gå på ild! Det ene gig på 20 minutter giver sindssygt meget, og det har helt sikkert kunne opleves ved vores efterfølgende gigs rundt omkring. Derudover blev vi i foråret 2013 inviteret med på en DK-turné sammen med vinderne fra 2010, By The Patient, og fra 2011, Aphyxion. Fed turné med masser af druk og glade mennesker!

- En del af præmien i finalen var også at spille på nu hedengange Day of Decay (som vi desværre måtte melde afbud til) og til Aalborg Metal Festival. Da vi aldrig har spillet i Aalborg, uden at det har været en kæmpe fest, var det sgu ret fedt at komme til at spille til byens stolthed, AMF!

Har I mødt negativitet fra andre, fordi I har været med i konkurrencen?

- Haha, ja, folk er sgu pissesure! Nej, det er løgn – der har stort set ikke været nogen negativitet, og hvorfor skulle der også være det? Musikkonkurrencer kan altid diskuteres og vil altid blive diskuteret, men i bund og grund er konkurrence en god ting, der får folk til at udvikle sig og blive bedre. Bands konkurrerer i forvejen med hinanden på alle mulige måder, og heldigvis er man samtidig alligevel altid klar til at hjælpe hinanden og feste sammen! Det oplevede vi bl.a., da vores trommeslagers pedal knækkede under finaleshowet i Pumpehuset og vi straks fik lov at låne en anden pedal af Blood Label!

Vil I anbefale andre bands at tilmelde sig?

- Kraftedeme, ja – og hvis vi havde siddet her alle sammen, var det kommet i kor. Vi var faktisk lidt uenige i bandet første gang, vi talte om at tilmelde os, men det endte med, at vi gjorde det, og det har vi sgu ikke fortrudt. Allerede første år vi var med – hvor vi jo ikke vandt – fik vi meget ud af vores deltagelse. Og havde vi ikke været med første år og taget dommernes tilbagemeldinger til os, havde vi sgu nok heller ikke vundet året efter!

Se bandets show på Wacken herunder, som netop er offentliggjort i fuld længde: