Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 23: Vinden vandt over Napalm Death

Populær
Updated
D3295507-D78C-4FDD-B641-29AB8F9B14BB-72201-00000BA5A1548AE4
unnamed

Napalm Death havde gang i en fantastisk koncert, da vind og vejr flåede en storskærm på Pandæmonium-scenen fra hinanden og tvang arrangørerne til at aflyse.

Kunstner
Dato
16-06-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Sikke et drama. Først går Napalm Death på lidt før tid, og sidenhen aflyses koncerten pga.vejret. En storskærm rev sig løs, og man måtte midlertidigt indstille koncerten. Men vinden trak så meget i storskærmen, at den til sidst faldt helt ned og så blev al aktivitet på Pandæmonium indstillet og koncerten aflyst.

Det startede ellers godt med Barney Greenway i front, der, som sædvanlig, tordnede uregerligt rundt på scenen og knurrede vredt af magthavere som Napalm Death kværnede sig gennem materialet. Særligt nye sange fra 'Throes of Joe in the Jaws of Defeatism' nåede de at fyre af til et festklart publikum.

Betonstøvet hvirvlede rundt, da der var konstant mosh- og circlepit under hele koncerten. Vinden tog mere og mere til og blæste det rundt på hele pladsen. Napalm Death nåede kun lige akkurat at komme i gang med de ældre numre, hvor titelnummeret fra debutpladen 'Scum' blev leveret, førend storskærmen begyndte at svaje mere end hvad godt er.

Alt imens fortsætter publikum ufortrødent med at crowdsurfe og hvirvle mere og mere støv op. Men lige inden Greenway skal sætte i titelnummeret fra førnævnte plade fra 2020, kommer scene-manager ud og snakker lidt med forsangeren. Derefter siger han til publikum, at de er nødt til midlertidigt at indstille koncerten, indtil storskærmen igen er blevet fastgjort ordentligt.

Det går der så nogle minutter med, men lige pludselig falder den simpelthen ned og smadrer mod betonunderlaget. Så det var rettidig omhu at indstille koncerten. Kort derefter melder arrangør og band, at koncerten er permanent aflyst, og at folk skal trække væk fra Pandæmonium. En skam, men fuldt forståeligt.

Så desværre blev Napalm Death ikke helt den fest, det egentlig var mens det stod på. Det blev til 30 - 35 gode minutter, hvor den klassiske grindcore lagde op til vanvid og publikum var med på det. Men elementerne gjorde det umuligt at fortsætte.

Vi kan kun håbe, Napalm Death bliver inviteret tilbage til Copenhell snarest muligt, så de kan færdiggøre det, de var så godt i gang med.