Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Skånsk klasse

Populær
Updated
Skånsk klasse
Skånsk klasse
Skånsk klasse
Skånsk klasse
Skånsk klasse

Soilwork har fået vind i sejlene igen, og beviste i Malmö sit værd som liveband

Kunstner
Dato
09-12-2010
Trackliste
1. Late For The Kill, Early For The Slaughter
2. Night Comes Clean
3. As We Speak
4. The Flameout
5. Nerve
6. The Crestfallen
7. Two Lives Worth Of Reconing
8. Let This River Flow
9. Bastard Chain
10. Stabbing The Drama
Ekstra:
11. Follow The Hollow
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Skånske Soilwork er midt i Europa-turnéen 'Spreading Panic Over Europe' med besøg i både USA og Australien i ryggen. Og hold da helt kæft, hvor det orkester bare er vokset! Navnet henviser til det hårde arbejde der kræves, når man skal arbejde sig fra grunden op, og det må hermed siges at være lykkedes.

De sidste rester af opvarmningen

Soilwork har en del bands med som opvarmning, hvoraf jeg kun fik hørt All That Remains, og både godt og skidt kan siges om dette band. Bunden var formidabel tung og tight, men frontmand Philip Labontes stemme virkede slidt og derfor presset i de høje toner i den rene sang. Den samlede oplevelse var sådan set ok, men imponerede så langt fra..

En strid kæmpe

Efter få Soilwork-takter stod det klart, at helsingborgenserne var flere live-niveauer over den amerikanske opvarmning. Især frontmand Björn "Speed" Strid var i mere end en forstand en kæmpe sammenlignet med Labonte. Hans optræden indeholder godt nok diverse hip hop unoder, men først og fremmest har han et drevent og professionelt tag på publikum.

Også resten af bandet leverede en engageret indsats gennem det noget korte sæt på en time inklusive ekstranummeret, og det gjorde noget godt, at en af bandets founding fathers, Peter Wichers, tilbage bag strengene efter en pause på et par år.

På toppen

Lyden var god, og det klædte den i øvrigt at blive tvunget lidt væk fra den slikkede studielyd, som på plade bliver for meget. Livelyden har en mere beskidt kant, og Strids vokal forsvandt ikke i overproduceret poppethed, men viste sig som den veltrænede rockstemme, den er. Både det forvrængede og det rene klarede den helt fint.

Det stod dog også klart, at Soilworks vej til dets nuværende stade, ikke har været en lige linje mod stjernerne, for ikke alle numre klarede sig så godt som koncertens to første fra seneste udgivelse: 'Late for the Kill...' og 'The Night Comes Clean'.

Ingen tvivl er der derfor om, at Soilwork har fået nyt liv med seneste udgivelse og er et band på toppen af karrieren.