Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stærk nærdødsoplevelse

Populær
Updated
Stærk nærdødsoplevelse
Stærk nærdødsoplevelse
Stærk nærdødsoplevelse
Stærk nærdødsoplevelse
Stærk nærdødsoplevelse

Det næstsidste koncertarrangement på The Rock skulle vise sig at være et godt, blandet dødsmetalmarathon med polske Decapitated i front.

Kunstner
Titel
+ Aborted + Fleshgod Apocalyps
Spillested
Dato
22-11-2011
Distributør
Trackliste
Decapitated:
The Knife
Day 69
Pest
United
Post(?) Organic
Mother War
Homo Sum
404
Winds of Creation
Spheres of Madness
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Endnu kendte man kun til rygterne om The Rocks endeligt, men de var af så vedholdende karakter, at flere måske af den grund valgte at tjekke ind en sidste gang for at sige farvel med en omgang tirsdags-death-metal. Eller også var det så simpelt som en godt sammensat pakke, som nemt lokkede folk ud at headbange og nyde en god gang larm?

Fem bands var på plakaten. Redaktionen nåede ikke ikke de første to, hvilket er beklageligt, men det er bare sjældent, at kalenderen rummer plads til koncerter fra kl. 18 på en arbejdsdag.

Derfor blev det italienerne Fleshgod Apocalypse, der måtte fungere som opvarmning. Dog var tydeligt, at publikum allerede var godt tændte, så Archspire og Cyanide Serenity må have sat fut i folk. Taktfast lød et: "Fleshgod! Fleshgod! Fleshgod!" - ja, der var bestemt mange, som havde glædet sig til den symfoniske dødsmetal fra italienerne.

Stop piberiet, tak!

Lyden var desværre ret rodet, og stortrommerne var en kende for "triggede", og så havde bassisten mere end svært med at ramme tonerne i passagerne med ren vokal. Mere utålelig piben er sjældent hørt! Som et forfærdeligt bud på at gøre King Diamond kunsten efter. Heldigvis var der mere styrke over growlet fra guitaristen, og når dette skulle styrkes med dobbeltangreb, så viste bassisten, at det grumme register var langt bedre for ham.

Samples og keyboards sørgede for de infernalske melodier, som blev holdt i live på meget energisk vis fra trommeslageren Francesco Paoli (der i øvrigt var sanger i det tekniske og brutale Hour of Penance frem til 2010). Det blodplettede festtøj - kjole og hvidt - var et passende symbol på bandets musik: symfonisk og flot men også råddent af brutalt, tempofyldt smadder (video " target="_blank" title="Fleshgod Apocalypse live på The Rock">HER).

I sommer spillede Aborted foran en næsten tom sal på The Rock. I tirsdags var der godt pakket, og i det sidste nummer, hvor frontmand Sven havde inviteret til stagedive, så aktiviteten på scenen ud som myldretid i centrum. Ovenpå showet kan man også kun give det belgiske band ret i dets Facebook-opdatering få timer efter: det var nok bandets bedste show i København i mange år.

Tændt band

Bandet var virkelig på - naturligvis med en livlig Sven men også guitarist Eran var virkeligt i godt humør og spillede stærkt og med god attitude. Sven krævede respons fra publikum, og var sjældent helt tilfreds i første forsøg, og fik med karikeret sur mine antydet, at han ville have mere. Det lykkedes. Trods antallet af mennesker på scenen i afslutningsnummeret, så var det dog italienerne forinden som generelt fik størst respons fra publikum af disse to bands.

Selvfølgelig var der klassikere som 'The Saw and the Carnage Done', men med bandets producer, danske Jacob Hansen, til stede i salen så blev det selvfølgelig også til materiale fra det kommende 2012-album. I og med at Aborted havde en langt bedre lyd end Fleshgod Apocalypse, så vandt belgierne denne aftens uofficielle dyst (video fra showet HER)

Med The Rocks forfald in mente, så kunne man godt være bange for at taget ville rasle ned over ulykkesfuglene i Decapitated fra Polen. Tidligere har et fatalt trafikuheld kostet trommeslager Vitek livet, mens en anden blev efterladt i koma. Og for nylig slap bandet med livet i behold fra en nødlanding, fordi landingshjulene ikke ville ud, og måtte derfor melde afbud fra Aalborg Metal Festival.

"What doesn't kill you makes you stronger" og det var i den grad et stærkt Decapitated, som tromlede over The Rock. Med kun én guitarist, så fik polakkerne mere plads til den tunge bund i lyden, og Vogg kunne sagtens klare sig som ene guitarist. Der manglede så absolut intet!

Brutalt vindergrowl

Rafal "Rasta" Pietrowski var en frontmand af rang og med et utroligt kraftfuldt growl, så var der ikke andet at gøre end at lade sig rive med af energiudladningen på scenen. Der kom naturligvis derfor godt gang i pitten. Hvor bandet skuffede lidt til Royal Metal Fest sidste år, så sad det lige i skabet denne gang.

Undervejs var der stilstand i en kort periode, men der skulle blot et par mere træfsikre sangen på menuen, og så var der dømt dødsmetalbrag igen. Fantastisk energi og en aldeles glimrende performance.

Decapitated blev det sidste dødsmetalband på The Rock, som siden 2004 har budt på giganter som Morbid Angel, Cannibal Corpse og Vader og meget andet indenfor denne brutale niche. Og Decapitated var bestemt en værdig repræsentant for et dødsmetallisk farvel til kælderen under Skindergade.

Karakterer:
Fleshgod Apocalypse: 3
Aborted: 4
Decapitated: 4

Tjek Decapitated og 'Day 69' fra koncerten ud herunder: