Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Decapitated går old-school

Populær
Updated
Tilbage til rødderne for Decapitated Tredje og seneste udspil fra Decapitated, og de følger den trend der er ved at opstå blandt dødsmetal bands anno 2004. Der er gået seriøst old-school i drengene verden over, og det samme for Decapitated. De går tilbage til rødderne og spiller død som det lød i 1991, og det med stor bravour. Der er tryk på allerede fra det første sekund, skiven ryger i afspilleren. Voldsomme blast beats, vanvittig guitar og en nærmest råbende/growlende vokal der river alt fra hinanden. Decapitated er ikke for de små og sarte sjæle. Det her er dødsmetal for FULD skrue. Og selvom der er en del old school over det, så formår Decapitated med ”The Negation” at hive det op til nutiden med deres aggressive spillestil og tekniske formåen.

Skiven består af otte fuldblods skæringer, og specielt åbningsnummeret samt titelnummeret virker som seriøse kandidater til noget blodig headbanging. På den endelige version af skiven vil der desuden være et niende nummer. Et cover af Deicides legendariske ”Lunatic Of Gods Creation”. Som inkarneret Deicide apostel, kan det godt irritere anmelderen, at dette covernummer ikke er med på anmelder-eksemplaret, men træerne gror altså ikke ind i himmelen, desværre... (rødder har det jo også med at gro den anden vej... "syd på", Kent! - Red.).

Men det skal Decapitateds skive ikke lider under, når jeg giver karakter. Pladen er et godt spark i røven for at sige det rent ud, og rent musikalsk læner de sig meget op af den dødsstil som Florida gjorde kendt for over 10 år siden. Lyden er blevet bragt up to date og det gør ”The Negation” til en ganske fortrinlig lytteroplevelse.

Kunstner
Titel
"The Negation"
Label
Distributør
Karakter
3