Tørt lydbillede

Tørt lydbillede

Clutch er igen uden orgel, og dét blev savnet i Pumpehuset

Kunstner
Spillested
Dato
19-11-2009
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

Marylandbandet Clutch har fra i år ikke længere hammondorgel med i opsætningen. Orkestret har dog heller ikke altid haft hammondorgel med fra starten, og udskifteligheden af lydbilledet er en del af imaget – bandet har været mere punket, funket og blueset i dets snart tyveårige historie.

Men en forskel gør det godt nok live, at Clutch var reduceret fra kvintet til kvartet, og at det brusende orgellydtæppe var fraværende. Lydbilledet var knastørt, og da guitaren ikke havde skruet tilsvarende op for forvrængningen for at fylde tomrummet, blev det også for tørt og nærmest spinkelt.

Clutch spiller bestemt tight nok til ikke at skulle skjule sig bag en masse larm, men den sprudlende stemning som de har optrådt med de sidste par gange de har gæstet Danmark, kræver bruset fra hammondorglet.

Forsanger Neil Fallon var til gengæld mere tændt end han har været tidligere, og med nyklassiske kommentarer som ”Now it's time for beer power” kan man gætte sig til hvorfor.

Alt i alt var det dog en hæderlig koncert, men pumpehusets aflange rum, havde Clutch af ovennævnte grunde lidt svært ved at fylde.