Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A 2010: Fremragende af nørden

Populær
Updated
W:O:A 2010: Fremragende af nørden
W:O:A 2010: Fremragende af nørden
W:O:A 2010: Fremragende af nørden
W:O:A 2010: Fremragende af nørden
W:O:A 2010: Fremragende af nørden

Det var i særdeleshed velspillet og nærværende selvom stemningen ikke længere er særlig ond, aggressiv og ærkemetallisk, når Ihsahn står på scenen.

Kunstner
Dato
06-08-2010
Fotograf
Jacob Dinesen (fotos fra Emperor på Wacken '06)
Karakter
4

Det var ikke det syn, man havde forventet at se, hvis man kun husker Ihsahn fra de første år i Emperor med ligsminke og black metal. Nej, på scenen stod en velklædt mand i sort med briller og håret smurt slikket tilbage og nørdede indfølt på sin 8-strengede guitar, mens han imponerede med sit utrolige vokale register.

Man kan sige, at Slayer er allemandseje og andre bands spillende samtidig er en fejl uanset hvad. Det er trods alt et band, man kan høre kaldt på i crowden til alle koncerter, uanset om det er Slayer på scenen eller ej. Men alligevel må det være ekstrem dårlig planlægning at lægge 1349, Ihsahn og Slayer oveni hinanden.

På grund af et valg om at se 1349 blev starten af Ihsahn sæt misset, men vor Slayer-rapporterende skribent tog en hurtig afstikker fra thrash-giganterne og kunne berette om dårlig lyd i showets start. Noget som var væk som dug for solen, da denne skribent var løbet fra black metal på Party Stage til teltet for at fange 25 minutters vellyd.

Imponerende musikalske evner

Ihsahn var nemlig en fantastisk musikalsk oplevelse. Han virkede indadvendt, men på en måde så man kunne se, at fokus var på musikken, hvor han på imponerende vis tryllede på guitar samtidig med utrolig vokalkraft. Han ville snildt kunne synge King Diamond og Mercyful Fate sange også.

Den tekniske musik flød med en vægt på hans bedste numre, og selvom Åkerfeldt ikke var med på 'Unhealer', så klarede hans backing-band Leprous tjansen, ligesom på alle de andre numre, på fantastisk vis. Ja, Opeth-sangerens patos kunne ikke gøres efter, men Ihsahns egne evner var jo fantastiske nok i sig selv, og Leprous' keyboardspiller lagde en fin ren vokal på sangen i stedet for svenskeren.

Nørden, og det stærke band, leverede og sikrede endnu en sejr for telt-scenen på Wacken Open Air 2010.

NB: artiklens fotos er fra Emperor-koncerten på Wacken 2006.