WOA'12: Positivt fuck you

WOA'12: Positivt fuck you

De seneste to album fra Overkill har været ganske solide, og begge gange har efterfølgende givet show på Wacken. 2012 var akkurat bedst.

Kunstner
Dato
04-08-2012
Genre
Trackliste
Come and Get It
Bring Me the Night
Elimination
Wrecking Crew
Electric Rattlesnake
Hello From the Gutter
Ironbound
Save Yourself
Old School
In Union We Stand
Rotten to the Core
Fuck You (The Subhumans cover)
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

'Ironbound' og 'The Electric Age' er de to seneste Overkill-album, og udover at være favoritter hos denne skribent, så har de ikke blot imponeret her på Devilution. Førstnævnte udkom i 2010, hvorefter Overkill fik tjansen på Wacken, og det samme er tilfældet i 2012, hvor bandet altså igen spiller på Wacken i kølvandet på et album. Så andre er helt med på, at Overkill, trods mere end 30 års eksistens, stadig leverer bravt.

Nyere materiale var dog ikke det eneste, der blev plads til i sættet, selvom startnumrene var fra dette årti. Specielt 'Bring Me the Night' med sit høje tempo satte gang i festen foran scenen. Men gamle kendinge fra 80'erne i form af 'Wrecking Crew' og 'Elimination' holdt nu også kedlen godt i kog.

Bobby "Blitz" leverede i vanlig stil, mens han headbangede med sit lange, krøllede hår og spyttede sin bidske og karakteristiske vokal ud. D.D. Vernis bas lød ligeledes karakteristisk på sin lyse "klikkende" facon, men der var desværre lidt for meget buldrende bastryk fra stortrommerne, hvis man stod tæt på scenen, og det gjorde det af og til lidt svært at fange bassens detaljer.

En hymne under den grå himmel

Frontmanden annoncerede inden 'Electric Rattlesnake', at det var første gang, at det seneste album blev fremført live i Tyskland. Således forholdt det sig næppe med 'In Union We Stand', der lød som en fabelagtig hymne i dagslyset under de grå skyer på himlen.

Naturligvis kom 'Rotten to the Core' også på, men showet blev sluttet med den grimme finger fremme på publikum. Heldigvis i respekt for et fedt show og i allerhøjeste grad, fordi der blev sluttet af med coveret 'Fuck You'. Overkill virkede oplagte, dedikerede og sympatiske på en gang. Guitarist Derek "The Skull" Tailer var utrolig energisk og han matchede fint energiniveauet hos bandets to eneste originale medlemmer; Bobby og D.D. Overkill er ikke til at stoppe for tiden.