Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årshitliste 2005: Jam

Populær
Updated
Årshitliste 2005: Jam
Judas Priest, Black Sabbath og Alice Cooper som årsbedste 2005? Intet problem, men også tunge horn til Audioslave, Mastodon, Mercenary og Volbeat! Årets album: Pu-ha, kan ikke helt få afgjort den hårde kamp mellem Judas Priest - "Angel of Retribution", Alice Cooper - "Dirty Diamonds" og Audioslave - "Out of Exile". Gode albums hver især, men må lige understrege at heavyåret 2005 herfra har været det feeeede koncert -heavyår frem for noget andet.

Årets danske album: Volbeat - "The Strength/The Sound/The Songs"

Årets koncert: Black Sabbath på Roskilde - hvis det show da ikke bare var den ultimative drøm !? I så fald vil jeg nævne Accept, Motörhead, Hammerfall, Overkill, Saxon, Megadeth m.fl. på Sweden Rock 2005 som "årets koncert". Problemet er blot, om disse metafysiske metalkoncerter så vitterlig fandt sted på denne drøm af en festival...

Årets navn: Black Sabbath

Årets danske navn: Mercenary

Årets nykommer: Mastodon! Nævnte dem allerede som nyt navn sidste år ( efter Velvet Revolver, ups!), men bandets to brilliante koncertoptrædener i år - i Lille Vega og på Roskilde - har været så overjordiske og forfriskende, at de bare måtte med igen! Må dog også lige nævne Trivium som en "ny" nykommer.

Årets comeback: Der er benhård kamp om den, men Judas Priest er vel lige en lille, solid twinguitarsolo foran Accept...

Årets hit: Audioslave - "Be Yourself", hvor Chris Cornell synger med sin inderste sjæl (som han jo har for vane at gøre det), men har nu også rådyrket Hammerfall-singlen "Blood Bond"

Årets optur: Der er flere, men at iklæde Frida Sofie (fra 7. maj 2005) hendes AC/DC-, Ramones- eller Led Zeppelin babystørrelse T-shirt og så synge Judas Priest-balladen "Angel" for hende er umatcheligt!

I kulturel og musikalsk henseende er optur #1 så afgjort heavyhallucinationen Sweden Rock festival 2005 - og den i øvrigt store mængde af gamle metalnavne, som stadigvæk sprudler på scenen i deres karrieres "efterår". Fra Sabbath og Priest over Motörhead og Saxon til Accept og Dio, yeah!

Årets største skuffelse: Ulrich Wolfs anmeldelse af Judas Priest i Valby Hallen og Lars Schmidts af Priests "Angel of Retribution" album i nærværende metalzine. Anmeldelser, der burde have hørt hjemme i de to herrers favoritblad, Vi Unge!

Forfatter

Menu