Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Intet nyt under ørkensoloen

Populær
Updated
Intet nyt under ørkensoloen
Fu Manchus nye album er musikalsk konservatisme på højt plan. Heldigvis, understreger vor anmelder. Californiens Fu Manchu er aldrig gået på kompromis med deres knastørre, sitrende landevejs-stenerrock, og der er nu heller ikke meget nyt under ørkensolen på bandets 8. album ”We Must Obey”. Og det gør – i dette tilfælde – overhovedet ingenting. Det er bare håret tilbage og fuzz-pedalen i bund. Det eneste nye er, at Fu Manchu aldrig har lydt vredere og tungere end de gør her.

Man mærker det fra første minut i titelnummerets hæsblæsende start, som går over i ligeså geniale ”Knew It All Along” og det vægtige ”Let Me Out” (hvis titel passer perfekt til nummerets klaustrofobiske stemning). Og tjek så lige den superfede førstesingle, ”Hung Out to Dry”.

Her er tale om godt to håndfulde numre, der med ganske få undtagelser holder et hidsigt højt niveau. Den velspillende kvartets erfaring er tydelig i det stramme, groovy lydbillede, og Scott Hills karismatiske stemme har heller ikke ændret sig spor. Heldigvis da.

Guitarduoen Hill/Balchs arbejde i slutningen af ”Lesson” er simpelthen genial, og minsandten om ikke der har sneget sig et cover af new wave-bandet The Cars’ ”Moving in Stereo” ind i slutningen af skiven. Og så er Fu’s version er oven i købet kilometer bedre originalversionen fra 1978.

Det her er musikalsk konservatisme på højt plan, og det kan ikke rigtigt forklares, hvorfor det er fedt, før man har gjort sig selv den tjeneste at lægge øren til dette værk. Der er et par enkelte numre, som ikke lever op til den høje standard, der lægges for dagen. Til gengæld sætter ”Sensei vs. Sensei” en ny standard for begrebet tonstung rock. Bare køb og lyt. Du vil ikke fortryde det!

NB: Fu Manchu spiller på Voxhall, Århus den 8. maj og på Christianias Loppen den 11. maj.

Kunstner
Titel
We Must Obey
Distributør
Genre
Karakter
4