Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lækkert comeback

Populær
Updated
Lækkert comeback
Grækere med kæmpe klassisk akkompagnement Også grækerne er ramt af reunion-bølgen, så de gode gamle death metal avantgardister i Septic Flesh, der for øvrigt nu kalder sig Septicflesh, er således også vakt til live. Bandet blev dannet i 1990 og smed så håndklædet i ringen i 2003, men her 5 år efter, er der så alligevel nyt.

Septicflesh har altid flirtet med et anderledes udtryk. Hovedstilen er death metal. Men stort arrangerede keyboardflader har malet såvel gotiske som industrielle stemninger på musikken.

”Communion” er umiddelbart det album fra grækerne, der fanger undertegnede bedst. Der er optaget sekvenser med ”philharmonic orhestra of Prague”, der består af et orkester på 80 personer og 32 korsanger. Dette har resulteret i lyden af et okkult soundtrack, som grækerne på fornem vis akkompagnerer. Det er stort, og det virker, og Seths onde growl passer fuldstændig ind. Når der i sange som ”Sangreal” og ”Sunlight Moonlight” også flettes ren vokal fra guitaristen Sotiris, der har en særegen stemme, går det hele op i en smuk og dyster helhed.

Når lyden ikke skaber mareridtstoner er Septicflesh faktisk ret melodiske. På den ærketypiske græske-metal måde, som vi også kender det fra kollegerne i Rotting Christ. Det dystre er dog intakt. Et velkomment comeback, der næppe skuffer de fans, der allerede var indfanget i bandets første periode, men som sikkert også kan skaffe nye fans.

Kunstner
Titel
Communion
Distributør
Karakter
3