Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

1-0 til julemanden

Populær
Updated
1-0 til julemanden
Den "onde" sortmetal-pakke bestående af Cradle of Filth, Gorgoroth, Moonspell og Septic Flesh var kort og godt jammerlig. Cradle of Filth + Gorgoroth, Moonspell og Septic Flesh i Store Vega, tirsdag den 16. december

Det kunne have været så godt, eller rettere ondt, for med to af af de mest berømte black metalnavne på samme plakat, burde scenen være sat til en god dose djævelskab inden jul. Men sådan spillede klaveret ikke.

Koncerten var den bid danskerne fik set af touren betitlet The Darkest Tour og skulle have bestået af fem band, men det ene havde lagt sig syg, eller noget i den stil. Men måske var det ikke den eneste sygemelding, aftenen burde have budt på.

De unge grækere i Septic Flesh skulle i hvert fald nok have taget en dag eller mere i sengen, for de spillede utight og uden nerve. De kunne ikke spille, med andre ord, så mere er der ikke at sige til det.

[img]http://heavyjam.dk/img/2772.jpg[/img]Moonspell var de næste i rækken, og er et velrenomeret navn indenfor gothic-doom. Jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke er, og heller ikke blev en del af fanskaren af den koncert. For mig var det en afdanket omgang, selvom det var milevidt bedre end Septic Flesh, men rutinen er selvfølgelig også en anden, så det burde også være bedre... Jeg fik dog at vide af kendere af bandet, at det var udemærket. Så det var nok bare mig...

Kors blev herefter sat op på scenen, og derefter blev to nøgne mænd og ditto kvinder, hængt op som nærmest korsfæstede ("nærmest", for søm var der jo ingen af). Dog havde de fået trukket sække over hovederne.

De udgjorde Gorgoroths sceneshow, og var en væsentlig grund til at de sortmetalliske nordmænd var aftenens bedste oplevelse. Ikke at det var specielt ondt, men fordi der trods alt var noget i symbolikken med de rene menneskekroppe med dækkede hoveder der som henrettede hang bag et rockband i fuld pandaornat - ikke noget med at det naturlige, menneskelige hér. Fuck Bob Dylan!

Et adelsmærke for black metal er det hypnotiske, hvilket jo både kan forstås i en positiv og en negativ forstand. Der havde været lidt for meget af det sidste, for publikum var gået temmelig død, da aftenens hovednavn gik på.

[img]http://heavyjam.dk/img/2770.jpg[/img]Cradle of Filth er Englands mest kendte inden for denne genre, men det hypnotiske var det så som så med. Hvis Dani Filth forsøger at tryllebinde nogen som helst med sin stemme, der til tider lyder en hamster der bliver behandlet særdeles ubamhjertigt, ja, så tror jeg sgu de dybe trancer udebliver.

Bandet knoklede derudaf, men den mørke, indædte stemning, som man kunne have håbet på indfandt sig aldrig. Sammenlignet med en anden aften i december, står det pt. 1-0 til julemanden.

Karakterer (på old skool 13-skalaen):

Cradle of Filth: 6
Gorgoroth: 8
Moonspell: 7
Septic Flesh: 03

Titel
Cradle of Filth + Gorgoroth, Moonspell og Septic Flesh i Store Vega, tirsdag den 16. december
Spillested
Dato
16-12-2008
Forfatter
Karakter
2